17. ledna 2019 • 22:42

Chorvatsko, Dánsko a Švédsko postoupily se čtyřmi body

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Olympijští vítězové Dánové spolu se Švédskem a Chorvatskem mají po základních skupinách nejlepší výchozí pozici pro hlavní fázi mistrovství světa házenkářů. Přinesli si totiž dvě výhry. O bod méně mají domácí Němci a také obhájci zlata z Francie, za něž poprvé dnes nastoupil uzdravený lídr Nikola Karabatic.


Trojnásobný vítěz ankety o nejlepšího házenkáře světa Karabatic se zotavuje z operace levé nohy, a byť měla být jeho absence od října až půlroční, dnes na MS už naskočil do hry. Pokusí se nahradit zraněného kapitána Cédrica Sorhainda, jenž laboruje s lýtkem. Ze tří střel na branku ale Karabatic při výhře 23:22 nad Ruskem neskóroval.

Dánové v důležitém souboji o první místo ve skupině C zdolali doma v Herningu norské rivaly 30:26, o což se postaral zejména autor 14 gólů Mikkel Hansen, nejlepší střelec šampionátu.

V Mnichově v souboji neporažených celků slavili úspěch Chorvaté, kteří zdolali úřadující mistry Evropy Španěly 23:19. Zbývající čtyři postupová místa si dnes vybojovaly Island, Tunisko, Brazílie a Egypt.

V pátek je na šampionátu volný den, další boje se uskuteční v sobotu. Z obou šestičlenných skupin postoupí dva týmy do semifinále. Mistři světa si spolu se zlatými medailemi zajistí účast i na olympijském turnaji v Tokiu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud