18. ledna 2019 • 08:32

Barcelona přešla v poháru přes Levante. O postup ale může přijít

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Barcelony postoupili přes Levante do čtvrtfinále Španělského poháru, ale mohou z něj být vyloučeni. Soupeř totiž zaslal na svaz stížnost, že v úvodním vzájemném zápase nastoupil neoprávněně mladý obránce Chumi Brandáriz. Katalánský obhájce a rekordman pohárové soutěže se brání, že pravidla neporušil.



Barcelona úvodní zápas prohrála 1:2, domácí odvetu ve čtvrtek ale zvládla a po výhře 3:0 slavila postup. Rozhodne se však o něm nejspíš až u zeleného stolu. Vedení Levante tvrdí, že Chumi měl být v disciplinárním trestu, neboť v dresu barcelonského béčka nasbíral pět žlutých karet. Vedení FC však má za to, že trest se na pohár nevztahuje.

"Nepochybovali jsme o tom, že Chumi může hrát. Věříme, že jsme neudělali nic špatného," řekl kouč Ernesto Valverde. Do odvety už nasadil své hvězdy včetně Lionela Messiho, který postup třicetinásobného pohárového šampiona zpečetil třetím gólem. Obě branky předtím dal po půlhodině hry francouzský útočník Ousmane Dembélé.

Barcelona může trofej získat pátým rokem za sebou. Postup si ve čtvrtek vybojovali také fotbalisté Betisu Sevilla a Espaňolu. Už dříve postoupily Real Madrid, Getafe, Valencia, Girona a FC Sevilla.

Barcelona - Levante 3:0 (2:0)
Branky: 30. a 31. Dembele, 54. Messi. První zápas 1:2. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud