18. ledna 2019 • 15:25

Chvilku mi to trvalo, že? smála se Kvitová po postupu. Tenisem se baví

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loni se Petra Kvitová na grandslamech trápila a ani jednou se nedostala přes třetí kolo, to už ale letos neplatí. Na Australian Open dnes prošla do osmifinále, přitom v Melbourne se tak daleko dostala po sedmi letech.



Na tiskové konferenci po výhře nad Švýcarkou Belindou Bencicovou ve třetím kole 6:1 a 6:4 slyšela Kvitová místo první otázky větu: "Vítejte zpět v šestnáctce". Zdvořile poděkovala a s úsměvem dodala: "Chvilku mi to trvalo, že?"

Na grandslamech postoupila v letech 2016 až 2018 přes třetí kolo jen dvakrát, vždy na US Open (4. kolo 2016 a čtvrtfinále 2017). Jinak se jí nedařilo. Letos se zdá, že se z pohledu dvojnásobné vítězky Wimbledonu blýská na lepší časy.

"Co je jinak? Nevím," řekla nejdříve Kvitová a pokračovala: "Povedla se mi příprava, byla skvělá. O rok dříve taky, ale pak jsem onemocněla. Teď jsem zdravá, což je nedůležitější. Jsem šťastná, že předvádím, co jsem natrénovala."

Petra Kvitová porazila na Australian Open Švýcarku Belindu Bencicovou
Petra Kvitová porazila na Australian Open Švýcarku Belindu Bencicovou

Před Australian Open vypadla v Brisbane ve druhém kole, přijala divokou kartu do Sydney a turnaj vyhrála. Nyní už má za sebou šňůru osmi vítězných zápasů. "V důležitých míčích dám eso, trefím vítězný míč nebo úder nebo odehraju dobrou výměnu. To je výsledek sebevědomí. Ráda riskuju a musím si věřit," řekla.

Tenis si prý užívá možná víc než v minulosti. "Ano, určitě mě baví. Mám velkou radost," řekla osmadvacetiletá tenistka hrající levou rukou. "Vím, že můžu porazit kohokoli, ale také to je se mnou někdy všelijaké. Tak už to prostě je, jsem taková hráčka, ale snažím se hrát vyrovnaněji," pokračovala svěřenkyně Jiřího Vaňka.

Postoupit do čtvrtfinále, v kterém byla na Australian Open dvakrát a naposledy v roce 2012, zkusí v neděli. Proti sobě bude mít sedmnáctiletou Američanku Amandu Anisimovovou. Loni s ní prohrála v Indian Wells. "Pamatuju si, že tam bylo opravdu vedro. Ona hrála agresivně, dávala velké rány a dobře podávala. Necítila jsem se tenkrát dobře a to bych jako první chtěla teď změnit," řekla Češka.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud