19. ledna 2019 • 14:24

Nejdelší sjezd SP ve Wengenu vyhrál rakouský lyžař Kriechmayr

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nejdelší sjezd Světového poháru ve Wengenu vyhrál rakouský lyžař Vincent Kriechmayr a připsal si první umístění na stupních vítězů v sezoně. Sedmadvacetiletý specialista na rychlostní disciplíny porazil po dvou a půl minutách jízdy o 14 setin loňského vítěze Beata Feuze ze Švýcarska.


Kriechmayr naznačil dobrou formu na Lauberhornu už pátým a šestým místem v trénincích a také nejlepším časem ve sjezdařské části páteční kombinace. Na sluncem zalité čtyřkilometrové trati byl dnes na předposledním mezičase s Feuzem nastejno, ale v závěru dokázal dříve jedoucího domácího závodníka předstihnout. Třetí skončil s odstupem 26 setin Nor Aleksander Ammodt Kilde.

"Povedla se mi hodně dobrá jízda, to poslední esíčko před cílem mi vyšlo skvěle. Také velký dík servisu, lyže byly neuvěřitelné," uvedl Kriechmayr, jenž se navzdory výhře v kombinačním sjezdu rozhodl vzít jiné lyže. "Měli jsme pocit, že by nám to mohlo přinést výhodu. Jasně, bylo to riziko, ale kdo neriskuje, nic nevyhraje," dodal rodák z Lince.

Dnešní triumf je pro Kriechmayra čtvrtý v kariéře a druhý ve sjezdu po vítězství v loňském finále SP v Aare. Feuz si druhým místem pojistil vedení v hodnocení disciplíny, celkový lídr Marcel Hirscher z Rakouska sjezdy nejezdí.

Jako předposlední čtyřiapadesátý se vydal na trať dvacetiletý český reprezentant Tomáš Klinský a svoji první jízdu ve Světovém poháru nedokončil.

Závod byl zhruba na čtvrt hodiny přerušen poté, co se Ital Emanuele Buzzi zranil v cílovém prostoru. Závodník s číslem 25 zajel šestý čas, ale neudržel se na nohou a skončil v ochranné bariéře. Při nárazu si zlomil hlavici holenní kosti.

V neděli zakončí program SP ve Wengenu slalom.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud