19. ledna 2019 • 16:03

Fotbalisté Slavie na úvod přípravy porazili druholigové Ústí 8:0

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté pražské Slavie rozdrtili v prvním zápase zimní přípravy druholigové Ústím nad Labem 8:0. Lídr nejvyšší soutěže dal šest gólů v druhém poločase, z toho pět mezi 49. a 70. minutou. Dvakrát se trefil útočník Milan Škoda, první branku v červenobílém dresu dal Petr Ševčík, jedna ze zimních posil.


Trenér Jindřich Trpišovský po návratu z kondičního soustředění ve Španělsku nasadil do každého z poločasů rozdílnou jedenáctku. První start za Slavii si připsaly zimní posily Lukáš Masopust, Ševčík a brankář Martin Kuciak. Naopak další z nováčků Alex Král chyběl ze zdravotních důvodů stejně jako Miroslav Stoch, Jan Matoušek, Simon Deli a rekonvalescenti Stanislav Tecl s Jakubem Hromadou.

Slavii poslal přízemní střelou již ve čtvrté minutě do vedení Zmrhal. Ve zbytku první půle už branka nepadla, i když dvě dobré šance si vytvořilo i Ústí.

Po změně stran se Pražané na promrzlém Strahově rozstříleli. Ve 49. minutě se po centru trefil z první Škoda, za dvě minuty doklepl odražený míč do sítě Ibrahim Traoré a v 63. minutě se radoval po samostatném úniku uzdravený nizozemský útočník Mick van Buren.

Za další dvě minuty překonal ústeckého brankáře přízemní střelou z první k tyči Peter Olayinka a v 70. minutě podruhé v zápase skóroval Škoda. V závěru si ještě severočeský tým dal vlastní gól a pak se poprvé za Slavii trefil Ševčík. Červenobílí porazili Ústí podruhé během necelého půlroku, v září ho zdolali v domácím poháru 2:0.

Další zápasy už čekají Slavii na herním soustředění v Portugalsku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud