19. ledna 2019 • 16:31

Výškařka Hrubá a koulař Staněk si zajistili start na HME

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Koulař Tomáš Staněk a výškařka Michaela Hrubá si hned při prvním startu v sezoně zajistili účast na halovém mistrovství Evropy v Glasgow. Bronzový medailista z halového mistrovství světa Staněk překonal v Jablonci nad Nisou o 16 centimetrů hranici 21 metrů a limit Českého atletického svazu splnil i každým ze čtyř ostatních měřených pokusů. Kouli pokaždé poslal za dvacet metrů, tuto metu pokořili i druhý Bob Bertemes z Lucemburska (20,40) a Jakub Szyszkowski z Polska (20,14).


Na mítinku Jablonecká hala potvrdil dobrou formu na začátku sezony i sprinter Zdeněk Stromšík. Z nedávného sezonního maxima na 60 metrů ubral dvě setiny a časem 6,67 sekundy už splnil i přísnější nominační kritérium pro start v Glasgow. Limit B zaběhla Klára Seidlová časem 7,32, k "áčku" jí chyběla jediná setina.

Hrubá zahájila sezonu výkonem 190 centimetrů na pražském Strahově. Dvacetiletá svěřenkyně Michala Pogányho se pokoušela i o vyrovnání osobního rekordu 195 cm, ale neuspěla. "Cítila se výborně, proto jsme to zkusili, a hlavně poslední pokus nebyl nejhorší," citoval trenéra bývalé dorostenecké a juniorské mistryně světa web Top Athletics.

Hrubá splnila nominační kritérium už překonáním 187 cm na první pokus, vzápětí o centimetr zdolala i přísnější limit A. Za týden bude závodit na tradičním mítinku Hustopečské skákání.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud