20. ledna 2019 • 02:39

Kvitová je ve čtvrtfinále Australian Open, Berdych skončil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Petra Kvitová si potřetí v kariéře a poprvé po sedmi letech zahraje čtvrtfinále grandslamového Australian Open. Osmá nasazená tenistka v osmifinále hraném v melbournské aréně Roda Lavera deklasovala sedmnáctiletou Američanku Amandu Anisimovovou 6:2 a 6:1. Tomáš Berdych vypadl po třísetové prohře se Španělem Rafaelem Nadalem 0:6, 1:6 a 6:7.


Kvitová do zápasu vstoupila ziskem podání Anisimovové a utkání dlouhému jen 59 minut dominovala. Nasázela 18 vítězných úderů a soupeřce nenabídla ani jeden brejkbol. O jejím sebevědomí svědčí smeč, kterou ani nemusela hrát, jelikož míč padal do autu, přesto tvrdým úderem zvýšila ve druhé sadě na 4:1.

"Začala jsem skvěle brejkem, díky tomu jsem se uvolnila a odehrála výborně celý zápas. Snažím se pokračovat ve výkonech ze Sydney a užívám si čas na kurtu," řekla dvojnásobná vítězka Wimbledonu v rozhovoru cestou do šaten.

Kvitová oplatila Anisimovové porážku z loňského Indian Wells. "Hrála jsem o moc lépe než tehdy, i když je vždy těžké nastupovat jako favoritka," dodala.

V grandslamovém čtvrtfinále je poprvé od US Open 2017. "Je skvělé, že se mi to zase povedlo. Chvilku mi to trvalo. A vůbec si nestěžuju," smála se Kvitová.

Na Australian Open si zahrála čtvrtfinále poprvé v roce 2011 a naposledy o rok později, kdy došla ještě o kolo dále. O to se pokusí v úterý proti domácí Ashleigh Bartyové, kterou po velké bitvě porazila před Australian Open ve finále v Sydney. "Tady to bude jiné, ale bude to zajímavý duel. Těším se," řekla česká tenistka.

Berdychovi na rozdíl od Kvitové úvod nevyšel. Sice měl v první hře brejkbol, ale neuspěl a prohrál devět gamů po sobě. Po prvním zisku gamu za stavu 0:6 a 0:3 jej obecenstvo na centrkurtu odměnilo potleskem, on se usmál, ale v druhé sadě víc her nezískal.

Až třetí set přinesl vyrovnaný boj. Berdych odvrátil několik brejkbolů a za stavu 6:5 měl při Nadalově podání setbol, jenže Španěl ho rázně odvrátil forhendem. Ve zkrácené hře vedl Berdych 4:3, ale pak prohrál čtyři výměny a v turnaji skončil.

"Rafa hrál výborně. První dva sety jsem to byl já před šesti měsíci a až ve třetím setu jsem na kurtu něco ukázal. To bylo dobré," citoval web ATP Tour Berdycha, který se letos vrátil na kurty po šestiměsíční pauze zaviněné problémy se zády.

O překvapení se postarala Danielle Collinsová. Nenasazená Američanka si poradila suverénně 6:0 a 6:2 s druhou nasazenou Angelique Kerberovou z Německa.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud