20. ledna 2019 • 08:31

Australská smršť Kvitové, útočí na grandslam: Jde mi to moc pěkně!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je tenisová euforie! Petra Kvitová se vrátila na grandslamu do čtvrtfinále. V Melbourne za postup vděčí radosti ze hry, s kterou letos hraje. O možném triumfu z Australian Open ale zatím přemýšlet nechce, i když je nyní braná za jednu z adeptek na titul.



"Od začátku turnaje hraju, co potřebuju. Výborně podávám a dobře se pohybuju. Někdy bývám nervózní, jsem zatažená a nic nefunguje, ale tentokrát se cítím dobře. Opravdu si pobyt na dvorci užívám, proto mi to asi jde," řekla Kvitová .

Letos na Australian Open ve čtyřech zápasech neztratila ani set a soupeřky jasně přehrává. V osmifinále nedala šanci Američance Amandě Anisimovové.

V Austrálii si tak zahraje čtvrtfinále po sedmi letech a na grandslamu poprvé od předloňského US Open. "Když počítám roky, tak už je to dávno, co jsem byla takhle daleko. Někdy se čekání vyplácí. Jsem rozhodně šťastná," řekla na tiskové konferenci.

V souboji o postup do semifinále Kvitovou čeká domácí Ashleigh Bartyová. Obě se potkaly před Australian Open ve finále v Sydney a Kvitová vydřela titul. "Teď to nebude finále, ale zase velký boj a zábava," řekla osmá nasazená a věděla, že soupeřka bude mít velkou podporu publika. "Jako v Sydney, na to jsem zvyklá."

Kvitová už má z Wimbledonu dva grandslamové tituly, na ostatních turnajích velké čtyřky ale zatím neuspěla. Nyní je poněkolikáté v situaci, kdy je považována za jednu z adeptek na titul. "Chci hrát každý zápas na sto procent a uvidíme, co se stane. Chci si tenis užívat, což mi zatím jde moc pěkně," uvedla. "Jsem ve čtvrtfinále, ale vím, jak je těžké grandslam vyhrát. Nepřemýšlím o tom," dodala.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud