20. ledna 2019 • 13:22

Ledecká byla v super-G šestnáctá, vyhrála Shiffrinová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ester Ledecká skončila šestnáctá v superobřím slalomu lyžařek v Cortině d'Ampezzo a zaznamenala druhý nejlepší výsledek v disciplíně ve Světovém poháru. Pojedenácté v sezoně vyhrála Mikaela Shiffrinová, další hvězdná Američanka Lindsey Vonnová závod nedokončila a kvůli zdravotním problémům naznačila konec kariéry.


"Musím popřemýšlet o tom, jestli to nebyl vůbec poslední závod," řekla čtyřiatřicetiletá Vonnová v slzách televizi ÖRF. "Nechtěla bych ještě končit, ale už dál nemůžu," dodala americká sjezdařka, která bojuje s bolestí v koleni. Kvůli tomu měla být tato sezona její poslední. Je teď ale možné, že už v ní ani nebude pokračovat a na rekordní počet výher ve Světovém poháru nezaútočí. Legendární Švéd Ingemar Stenmark má na kontě 86 vítězství, Vonnová 82.

Ledecká vyrazila na trať jako první za třicítkou a na prvním mezičasu ztrácela na Shiffrinovou dvě setiny. Ale její ztráta postupně narůstala, na posledním skoku navíc měla potíže a v cíli z toho byl odstup 1,26 sekundy. V té chvíli figurovala Ledecká na 15. místě, o příčku níže Češku odsunula Norka Kajsa Vickhoffová Lieová, která skončila překvapivě sedmá.

"Jízdu jsem si užila, ale byla tam spousta nepřesností a chyb. Super-G jsem tady jela poprvé, možná to je malinký hendikep, ale nemám se na co vymluvit, prostě jsem měla být rychlejší. S výsledkem jsme strašně spokojená, v některých místech jsem měla jet trošku jinak," řekla Ledecká Radiožurnálu.

Šokující vítězka super-G z olympiády v Pchjongčchangu Ledecká zajela superobří slalom v SP lépe jen loni v prosinci, kdy skočila jedenáctá ve Val Gardeně.

Za vedoucí ženou SP Shiffrinovou skončila druhá s odstupem 14 setin Tina Weiratherová z Lichtenštejnska. Rakušanka Tamara Tipplerová dojela třetí. Druhá česká reprezentantka na startu Kateřina Pauláthová jízdu nedokončila.

Poslední rychlostní závody před mistrovstvím světa jsou na programu příští víkend v Garmisch-Partenkirchenu. "Je to jeden z mála kopců, který znám trošku víc. Už jsem tam jela třikrát," těšila se Ledecká do Německa.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud