20. ledna 2019 • 17:02

City porazilo Huddersfield 3:0,Tottenham vyhrál gólem v nastavení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Manchesteru City vyhráli ve 23. kole anglické ligy na hřišti posledního Huddersfieldu 3:0. Po čtvrtém vítězství za sebou zaostávají obhájci titulu na druhém místě tabulky stále o čtyři body za Liverpoolem. Třetí Tottenham zvítězil v londýnském derby na hřišti předposledního Fulhamu 2:1 gólem Harryho Winkse z 94. minuty.


City poslal do vedení v 18. minutě brazilský obránce Danilo, jehož střelu ze střední vzdálenosti tečoval hlavou do vlastní branky stoper Schindler. Favorit definitivně zlomil odpor soupeře slepenými góly před uplynutím hodiny hry. Nejprve zakončil Saného centr z pravé strany hlavou Sterling a o dvě minuty později se po rychlé kombinaci prosadil Sané.

Úspěšná útočná trojice Sané, Agüero, Sterling v této sezoně v anglické lize nasázela už 28 branek, tedy skoro polovinu gólů celého týmu (62).

Huddersfield čeká na ligovou výhru už deset zápasů a z posledního místa ztrácí na nesestupové pozice deset bodů.

Tottenham potvrdil roli týmu s nejvíce venkovními výhrami v lize, kterých má už jedenáct.

Hosté přitom od 17. minuty prohrávali po vlastním gólu Llorenteho 0:1. Španělský útočník si nešťastně srazil míč do branky po rohovém kopu. "Kohoutům" se podařilo vyrovnat po změně stran, kdy se prosadil hlavou počtvrté v sezoně Alli, jenž se v této statistice dělí o první příčku s Mitrovičem právě z Fulhamu. Když už to vypadalo na první remízu Tottenhamu v sezoně, rozhodl v nastaveném čase hlavou Winks, který dal svou první branku v tomto ročníku Premier League.

Tottenham navýšil na čtyři body svůj náskok před čtvrtou Chelsea, která v sobotu prohrála s Arsenalem. Na vedoucí Liverpool ztrácí devět bodů.

Fulham prohrál potřetí v řadě, naposledy zvítězil nad posledním Huddersfieldem na konci prosince.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud