20. ledna 2019 • 18:07

Litvínov podlehl Spartě 1:4 a počtvrté v řadě doma nebodoval

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Sparty zvítězili v 37. kole extraligy v Litvínově 4:1 a připsali si čtvrtou výhru z posledních pěti zápasů. Verva nenavázala na minulé dvě venkovní výhry a před vlastním publikem už počtvrté za sebou nebodovala. Pražané uspěli na ledě Litvínova potřetí za sebou.


"Samozřejmě nás mrzí, že neděláme radost našim fanouškům. Ubojovali jsme velké dvě výhry venku, dneska jsme bohužel o body zase přišli. Tak to bohužel někdy je. Budeme se snažit další týden tady uspět," řekl litvínovský útočník Lukáš Kašpar.

Vstup do utkání vyšel lépe Spartě, která se ujala ve třetí minutě vedení. Po kombinaci se Smejkalem otevřel skóre obránce Blain. Pražané se pak ubránili při Pechově trestu s domácí odolali při Jurčíkově pobytu na trestné lavici.

Sedláček zůstal neprůstřelný i ve druhém oslabení Sparty po Beranově faulu. Sparta podruhé udeřila 53 sekund před koncem první třetině při signalizované výhodě. Janus ještě stihl zabránit ve skórování Formanovi, ale Vránovu dorážku doklepl za brankovou čáru Pech.

"Dneska jsme odehráli parádní zápas. Nechci říct, že jsme to kontrolovali, ale hráli jsme opravdu výborně. Jako ve Varech. Poslední třetinu oni neměli šanci, klobouk dolů před naším výkonem," pochvaloval si brankář Sparty Jakub Sedláček.

V úvodu druhé části mohl zvýšit v přečíslení opět Pech, ale Janus zasáhl. Ve 26. minutě po Vránově pokusu odpálil puk z brankoviště Lukeš. Domácí odolali i při Ščotkově trestu. Odpovědět se snažil v polovině utkání Jurčík, který v 38. minutě neuspěl ani při Pechově vyloučení. Přesilovku nakonec využil tečí Graborenkovy střely kapitán Trávníček.

V úvodu závěrečného dějství nezužitkovali domácí přesilovku při Dvořákově trestu. Pražané drželi náskok a navíc byli i nebezpeční. V 54. minutě po rychlém protiútoku zvýšil z pozice mezi kruhy Klimek, který necelé tři minuty před koncem při power play do prázdné branky také dovršil výsledek.

"Doufám, že mi to tam začíná padat po zranění, kvůli kterému jsem byl dlouho mimo. Hraje se nám výborně s Buchtou (Janem Buchtelem) a Formičem (Miroslavem Formanem). Vytvoříme si šance, jsme rádi, že je i proměňujeme. Jen tak dál," uvedl sparťanský útočník Lukáš Klimek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud