20. ledna 2019 • 19:07

Kometa prohrála potřetí v řadě, s Libercem ještě nebodovala

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Brna prohráli ve 37. kole extraligy s Libercem 1:2 a připsali si třetí nezdar v řadě. Mistrovská Kometa nebodovala ani ve třetím vzájemném souboji s Bílými Tygry v sezoně.


Do domácí sestavy se vrátil po krátké zdravotní pauze Martin Erat a hned při prvním střídání se dostal do slibné střelecké příležitosti. Willa ale nepřekonal. Úvodní minuty však patřily hostům, kteří aktivně napadali Kometu, dobře bruslili, svoji převahu však nedokázali využít.

Brňané dobře bránili prostor před Vejmelkou. Až v deváté minutě se dostal do sólového nájezdu Kvapil, nejproduktivnější hráč soutěže ale Vejmelku nepřekonal.

Kometa postupně srovnala tempo hry, ve zbývajícím čase prvního dějství získala půdu pod nohama zvýšeným důrazem a těsně před přestávkou měla i velkou příležitost otevřít skóre. Ani Zaťovič však na Willa nevyzrál.

Zatímco po pěkných hokejových akcích gól nepadl, měnilo se skóre po celkem nevinném obkroužení Vejmelkovy branky, kdy Ordoš o výstroj brněnského gólmana dal první gól utkání. "Dnes rozhodly takové škaredé góly," komentoval obě trefy svých svěřenců trenér Filip Pešán. "Chtěl jsem to dát před bránu, ale Vejmelka si to tam srazil sám. Měl jsem štěstí," přiznal Jan Ordoš.

Další změny do statistik mohla nabídnout liberecká přesilovka, v ní trefil Kvapil břevno. Will poté "čaroval" při nájezdu elitního brněnského dua, Zaťovič nahrál ideálně Muellerovi, americký útočník ale vyrovnat nedokázal. Naopak krátce po vypršení brněnského trestu zužitkovali hosté rychlou kombinací v druhý gól, o který se postaral Krenželok.

Ve třetí třetině se domácí snažili zápas zdramatizovat, Liberec ale hrál aktivně ve středním pásmu a Kometu do souvislejšího tlaku nepustil. Snížit se Brnu podařilo až při závěrečné power play, Muellerův gól ale přišel pozdě. Na vyrovnání již Kometa neměla čas. "Oni dali dnes dva góly a my jen jeden. Byl to takový upracovaný hokej, neměli jsme moc šancí," řekl Martin Zaťovič.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud