20. ledna 2019 • 20:13

Ve Zlíně se mi chytá skvěle, pochvaluje si restart Kašík

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtý zápas ve zlínském dresu a třetí výhra, taková je bilance navrátilce do kádru Beranů gólmana Libora Kašíka. Neuspěl na začátku sezóny v Chabarovsku, nevedlo se mu ani v Brně, doma ve Zlíně je ale, zdá se, opět ve formě. Dnes pomohl 42 úspěšnými zákroky k výhře Beranů nad Mladou Boleslaví.


"Jsem typ brankáře, který má rád, když jde na něj hodně střel. V první třetině jsem měl štěstí, kdy se mi dvě gólovky soupeře otřeli o beton, načež jsme vstřelil gól na 1:0. Podle mě to rozhodlo celý zápas," řekl Kašík po výhře 4:1.

Velkou zásluhu na třetí výhře Zlína však podle něj měli jeho spoluhráči. "Chytá se mi za klukama úplně skvěle. Ty čtyři zápasy, co jsem tady, mohu být spokojen s tím, jakou práci odvádí," podotkl šestadvacetiletý gólman, který si dobře uvědomuje vážnost situace Beranů.

Zlín totiž bojuje o postup do play off. "Máme za sebou důležité zápasy, které rozhodují o úspěšné či neúspěšné sezoně. Momentálně mě se vší skromností nejvíc mrzí, že jsme nebodovali na ledě Sparty. Měli jsme na to," podotkl Kašík.

Jihomoravané se dnes posunuli na 10. místo, o skóre před Litvínov. "Ve Zlíně je už delší dobu play off celou sezónu, musí se body sbírat, kde se dá. Je jedno, jestli jsou tři body od prvního nebo od posledního. Každý má o co hrát, každý zápas je těžký," uvedl Kašík.

Spokojený s jeho výkony je i asistent trenéra Martin Hamrlík. "V každém zápase zachytal dobře, je lepší a lepší. Doufejme, že mu to vydrží a zůstane na těch dvou gólech, co je maximum, co dostává. Když inkasuje dvakrát, jsme schopni dát více branek a bodovat," řekl Hamrlík. Při třech výhrách inkasoval Kašík vždy jen jednou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud