20. ledna 2019 • 21:06

Baseballisté Arrows Ostrava ovládli vyhlašování cen

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Osm cen si odnesli zástupci Arrows Ostrava z galavečera baseballové extraligy za rok 2018. Na Baseball Czech Gala v Ostravě získali díky premiérovému titulu cenu pro nejlepší tým roku a individuální ocenění dostali hráči Jakub Voják, Chris Burkholder a Terrell Joyce, který obdržel dokonce tři. Osobností roku byl zvolen Aleš Navrátil a trenérem Boris Bokaj. Ostrava tak korunovala oslavy 45 let existence klubu.


Joyce se stal nejlepším pálkařem základní části i play off a také převzal z rukou Pavla Budského cenu za nejvíce homerunů v základní části. "Byla to moje nejlepší sezona v životě," řekl Američan, který tráví zimu v australském Adelaide, kde hraje za celek Sturt Saints.

Dál ale počítá s působením v české extralize v Arrows. "Nevidím důvod, proč bych měl v nejbližší opustit Arrows rodinu. Líbí se mi úroveň české ligy a její vyrovnanost. Myslím, že nový extraligový ročník bude ještě lepší než ten loňský. Můj jediný cíl do letošního roku je získat pro Ostravu další titul," uvedl.

Ostravané získali všechny ceny za play off. Nejlepším pálkařem se stal Joyce, nejlepším nadhazovačem jeho krajan Burkholder a Voják, kmenový hráč Skokanů Olomouc, který hostoval v Arrows, byl nejužitečnějším hráčem.

Nejlepším nadhazovačem základní části se stal reprezentant Radim Chroust z Draků Brno a polařem jeho spoluhráč chytač Petr Čech.

Cenu za dlouholetý trenérský přínos obdržel Miroslav Vojtíšek, mimo jiné první trenér baseballové reprezentace. Nejlepším rozhodčím byl zvolen podruhé za sebou Marek Vičar. Do Síně slávy vstoupil Jiří Křepinský ze SaBaTu Praha.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud