21. ledna 2019 • 06:17

Plíšková ve čtvrtfinále Australian Open narazí na Williamsovou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Tenistka Karolína Plíšková se potřetí za sebou probojovala do čtvrtfinále Australian Open. Sedmá nasazená si v osmifinále melbournského grandslamu po svém nejlepším výkonu v turnaji poradila za hodinu se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou po setech 6:3 a 6:1. V cestě nyní Plíškové stojí sedminásobná vítězka turnaje Američanka Serena Williamsová.


"S každým zápasem tady hraju lépe," řekla Plíšková v rozhovoru po utkání, v kterém měla 23 vítězných úderů, udělala jen tři chyby a výborně podávala.

Plíšková sice přišla jako první o podání a prohrávala 1:2, ale hned získala brejk zpět a Muguruzaovou od té doby jasně přehrávala. "Úvod byl nervózní z obou stran a jsem ráda, že jsem prošla dál," usmívala se spokojeně Plíšková.

Zápas odehrála v Areně Margaret Courtové, na který se v letošním ročníku dostala poprvé. "Je to můj oblíbený kurt," pochvalovala si.

Na Australian Open hrála Plíšková čtvrtfinále i loni a předloni, ale dál se dosud nedostala. I letos bude mít těžkou práci, aby uspěla. Se Serenou Williamsovou vyhrála jedno ze tří utkání, v roce 2016 uspěla v semifinále US Open.

Serena Williamsová postoupila do čtvrtfinále po výhře 6:1, 4:6 a 6:4 nad Rumunkou Simonou Halepovou, která tak může přijít o post světové jedničky.

Šanci vystřídat ji v čele žebříčku mají čtyři hráčky, z toho dvě Češky. Petře Kvitové může teoreticky stačit postup do semifinále. Karolína Plíšková, která už tenistkám předloni vládla osm týdnů, musí projít do finále. Usednout na trůn mohou také japonská hvězda Naomi Ósakaová a Ukrajinka Elina Svitolinová.

Čtvrtfinále Australian Open si poprvé zahrají nejvýše nasazené Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Ve 3. kole porazily belgicko-běloruský pár Elise Mertensová, Aryna Sabalenková 2:6, 6:2, 6:3 a Siniaková si pojistila post světové jedničky.

Loňská vítězka US Open Ósakaová otočila zápas s Anastasijí Sevastovovou a Lotyšku zdolala 4:6, 6:3 a 6:4. Tři sety na postup potřebovala i Svitolinová, která porazila 6:2, 1:6, 6:1 Američanku Madison Keysovou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud