21. ledna 2019 • 12:14

Orsava zamířil do Brna z Mladé Boleslavi za Radima Zohornu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Jakub Orsava se stěhuje z Mladé Boleslavi do mistrovské Komety Brno výměnou za jiného útočníka Radima Zohornu. V obou případech se jedná o přestup. Sedmadvacetiletý Orsava je tak další novou tváří v kádru úřadujícího šampiona poté, co Kometa v minulém týdnu angažovala obránce Zbyňka Michálka.


Orsava působil v Mladé Boleslavi od začátku sezony 2016/17 a v této sezoně si bývalý hráč Třince a Pardubic připsal ve 24 zápasech 12 bodů za sedm branek a pět asistencí. V extralize má na kontě celkem 448 utkání a 217 bodů za 116 gólů a 101 přihrávek. V české reprezentaci odehrál 16 utkání.

Dvaadvacetiletý Zohorna v národním týmu debutoval v této sezoně a představil se v jednom utkání na listopadovém turnaji Karjala. V 35 extraligových zápasech nejmladší z bratrského tria, které tvoří s dalšími reprezentačními útočníky Tomášem a Hynkem, zaznamenal za Kometu v této sezoně šest bodů za jeden gól a pět asistencí.

V Lize mistrů si připsal v brněnském dresu v 10 duelech tři přihrávky. V pěti utkáních se představil i v prvoligové Třebíči a nasbíral tři asistence. V extralize sehrál dohromady 135 duelů a připsal si 35 bodů za 17 tref a 18 asistencí.

"Je to mladý hráč s velkým potenciálem. Jsme rádi, že jsme se s Kometou dohodli a že se nám povedlo přivést nový element a oživení do týmu," řekl klubovému webu sportovní ředitel Mladé Boleslavi Radim Vrbata.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud