22. ledna 2019 • 16:42

Zubkov po udělení trestu za doping odstoupil z čela ruského svazu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ruský bobista Alexandr Zubkov odstoupil z čela domácího svazu poté, co minulý týden dostal od Mezinárodní bobové a skeletonové federace dvouletý zákaz činnosti za organizovaný doping na olympijských hrách v Soči. Na post předsedy se chce vrátit, jakmile jeho distanc vyprší.


"Dnes jsem předložil výboru osobní prohlášení, že odstupuji na dobu trvání mé diskvalifikace," řekl Zubkov agentuře AP. Jeho trest platí do prosince 2020. "Pak bude jasnější, jaké mám vyhlídky do budoucna. Zatím jsem přijal toto rozhodnutí a výbor ho schválil," dodal.

Výkonné pravomoci předsedy převezme dlouholetá funkcionářka Jelena Anikinová.

Mezinárodní federace rozhodla na základě verdiktu Arbitrážního soudu pro sport CAS, že Zubkov byl spolu s dalšími bobisty součástí státem organizovaného dopingového programu. Zubkov, jenž byl v Soči i vlajkonošem ruské výpravy, tak přišel o obě zlaté medaile.

Vloni v listopadu si ovšem Zubkov u soudu v Moskvě vymohl, že na ruském území může nadále užívat titul dvojnásobného olympijského vítěze. Odvolání domácího olympijského výboru proti tomuto verdiktu ruský soud nedávno zamítl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud