22. ledna 2019 • 19:38

Volejbalistky Prostějova nestačily na Albu ani v domácí odvetě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Volejbalistky Prostějova skončily v Poháru CEV v osmifinále. Nad síly nejlepšího českého týmu posledních let byl rumunský celek Alba Blaj, který po prosincovém hladkém domácím vítězství vyhrál i v prostějovské odvetě 3:0.


Finalistky minulého ročníku Ligy mistryň měly potíže jen v úvodní sadě, v jejíž dramatické koncovce odvrátily tři setboly a vyhrály 27:25. Vítězstvím 25:19 v druhém dějství si pak zajistily postup do dalšího kola.

"Samozřejmě je škoda první sady, v níž Alba ještě nebyla úplně ve své kůži a my jsme toho využívali. V koncovce při setbolech ale chybělo možná víc odvahy," uvedl na klubovém webu trenér Lubomír Petráš.

Deset bodů si v domácím týmu připsala smečařka Petra Kojdová. "Oproti prvnímu vzájemnému zápasu, který se nám v Rumunsku vůbec nepovedl, jsme tentokrát podaly o hodně lepší výkon. Škoda prvního setu, po jeho případném doražení do úspěšného konce mohlo všechno vypadat jinak," řekla Kojdová.

Ve čtvrtek budou o čtvrtfinále Poháru CEV bojovat volejbalistky Olomouce, které v úvodním utkání zvítězily v Belgii nad Beverenem 3:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud