22. ledna 2019 • 21:07

Kometa vyhrála na Spartě 4:1 a ukončila sérii tří porážek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Brna vyhráli v předehrávaném utkání 38. kola extraligy na ledě Sparty 4:1, ukončili sérii tří porážek a upevnili si šesté místo v tabulce. Dvěma góly se na výhře Komety podílel Martin Dočekal, tři body za gól a nahrávku si připsal bek Jan Štencel.


"Potřebovali jsme dnes za každou cenu získat tři body, což se nám povedlo. Je to ale pořád jen jeden zápas, který jsme zvládli za tři body. Po sérii porážek nám to ale rozhodně dodá na sebevědomí," řekl brankář Komety Karel Vejmelka, který si připsal 33 úspěšných zákroků.

Úvod zápasu se lépe vydařil hostům. Po chybné rozehrávce Sparty a Štenclově přihrávce zpoza branky otevřel skóre v šesté minutě Dočekal.

Pražané se v domácím prostředí v sezoně trápí a v první třetině to názorně předvedli. Po individuálních chybách a ztrátách musel gólman Machovský řešit hned několik nepříjemných situací. Do jediné šance se Sparta dostala při Malletově vyloučení, zakončení však překombinovala.

Ve druhé třetině domácí zlepšili hru v útočném pásmu a byli výrazně střelecky aktivnější než soupeř. Rouskovu šanci ale zastavil Vejmelka, který si poté poradil i s akcí Vrány, jenž zakončoval po objetí branky.

Vyrovnat se Spartě podařilo ve 34. minutě, kdy Vejmelku prostřelil po rychlém protiútoku Pech. Z vydřeného vyrovnání se však domácí radovali jen tři minuty, než Machovského podruhé překonal pohotově dorážející Dočekal.

Již o 43 sekund později mohl Pech opět srovnat skóre, ale neproměnil trestné střílení, nařízené za sevření puku rukou obránce Bartejse v brankovišti Komety. "Byl jsem určen. Cítil jsem se dobře. Měl jsem to trefit víc k tyčce, ale trefil jsem 'buřt' betonu. Zvoral jsem to, je to moje chyba. Beru to na sebe," uvedl Lukáš Pech.

Pech hrál důležitou roli i na začátku třetí části, kdy byl vyloučen a úřadující mistr první celou přesilovou hru v zápase využil. Machovského prostřelil od modré čáry Štencel a připsal si třetí bod v zápase.

Sparta mohla duel zdramatizoval v 47 vteřin dlouhé přesilovce pět na tři. Kouč Krupp si před jejím začátkem vzal oddechový čas a následně ještě odvolal brankáře. Místo snížení však Kometa přidala Eratovou zásluhou čtvrtý gól.

"Potřebovali jsme vstřelit dva góly a cítil jsem, že naše přesilovky nejsou nebezpečné, tak jsem to risknul," řekl kouč Uwe Krupp. "Není tam co ztratit. Nemůže být zakázané uvolnění, tak jsem to jen zkusil střelit někam na branku a vyšlo to," uvedl Martin Erat.

Sparta tak poprvé v sezoně s Brnem prohrála, doma si připsala už desátou porážku. Horší bilanci mají jen Pardubice a Chomutov. "Měli jsme šance dostat se zpět do utkání, ale nepodařilo se nám v pravou chvíli skórovat. Neměli jsme takové emoce jako v předešlých dvou zápasech, odehráli jsme třetí zápas v pěti dnech a kluci už byli unavení," řekl Krupp.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud