22. ledna 2019 • 22:04

Kodýtek: Trochu jsme zaspali, ale chytili jsme druhý dech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Plzně si v extralize připsali čtvrtou výhru za sebou, když po tuhém boji zvládli dohrávku 18. kola proti předposlednímu Chomutovu. Po nepovedené první třetině se Škoda zvedla a zvítězila těsně 3:2, když vítěznou trefu zařídil teprve dvacetiletý útočník Petr Kodýtek.


Úvodní dějství domácím výsledkově i herně nevyšlo. "Nebylo to z naší strany dobré. O přestávce jsme si k tomu něco řekli a zlepšili se. Šlo o bruslení, forčekink. Chtěli jsme se udržet víc na puku a v obranném pásmu dostávat všechno hned ven," popsal hlavní příčiny nepříznivého stavu 0:1 po dvaceti minutách Kodýtek.

"Nechtěli jsme zápas podcenit. Spíš si myslím, že jsme trochu zaspali. Pak jsme ale chytili druhý dech a snažili se udělat vše pro výhru," dodal pouhých 167 centimetrů vysoký odchovanec Škody.

Domácí se proti houževnatě bránícím Pirátům prosazovali dlouho obtížně. "Každému se hraje lépe nahoru dolů. Chomutov hraje trochu jiný hokej než týmy nahoře v tabulce. Takhle bojovné utkání bylo daleko těžší. Musíme ale i takové zápasy zvládat," zdůraznil dvacetiletý centr a člen první přesilovkové formace Indiánů.

Právě v početní výhodě zaznamenal Kodýtek ve 42. minutě vítězný gól na 3:2, když chvíli předtím z podobné pozice napálil jen brankovou konstrukci. "Tam to nahrával 'Kovy' (Jan Kovář) na Míru (Indráka), který mi to posunul z jedničky. Šlo mi to trochu pod nohy a trefil jsem tyčku. Říkal jsem si, že to snad není možné. Potom jsem to naštěstí dostal přes hokejku obránce podruhé od Kováře a myslím, že to šlo gólmanovi pod ruku. Určitě to není jen moje práce, ale souhra celé přesilovkové formace," popsal rozhodující situaci utkání šťastný střelec.

Západočeši díky vítězné šňůře stoupají tabulkou. "Vyhrané zápasy jsou dobré na psychiku. Musíme pokračovat dál, neusnout na vavřínech, snažit se, co to jde a furt si chodit pro body," řekl Kodýtek, jenž se v probíhajícím ročníku pevně usadil v plzeňské sestavě a zaznamenal již tři góly a osm asistencí.

"Každému hráči vyhovuje, když víc hraje. Jsem za to hrozně rád. Hraji přesilovky a někdy naskočím i do oslabení. Občas toho mám sice plné zuby, ale to k tomu patří," komentoval s úsměvem větší herní vytížení.

Plzeňští bodovali poosmé za sebou a v pátek v domácím souboji proti Litvínovu mohou tuto sérii protáhnout. "Chceme hrát náš styl. Nekoukat na soupeře, ale hlavně na nás. To znamená cpát všechno do brány a trochu si pomoci přesilovkami. Kromě první třetiny jsme to dnes zvládli dobře a doufám, že to ubojujeme i příště," přál si Kodýtek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud