22. ledna 2019 • 22:08

Přesilovky jsou tragédie, uznal sparťan Pech po prohře s Kometou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Sparťanský útočník Lukáš Pech byl v extraligovém souboji s hokejisty Brna u všeho podstatného. Vstřelil jediný gól Pražanů, neproměnil trestné střílení, které Spartu mohlo vrátit do hry, a nakonec při jeho vyloučení Kometa přidala třetí branku. Příčinu neúspěchu viděl zejména ve špatné hře v početních výhodách.


"Prohráli jsme si to sami. Měli jsme několik přesilovek, neproměnili jsme je a to bylo zlomové. Přesilovky jsou tragédie," řekl Pech po prohře 1:4, které přihlíželo 13.413 diváků.

"První třetina byla vyrovnaná, možná měla Kometa víc ze hry a víc přečíslení. Do druhé třetiny jsme nastoupili dobře. Měli jsme několik šancí, nedal jsem tam trestné střílení. Bohužel dáme gól, ale za dvě minuty dostaneme další. To se nám stává velice často. Je to varování," uvedl mistr extraligy z roku 2009.

Pech srovnal v 34. minutě na 1:1, ale Kometa si ještě ve druhé třetině vzala vedení zpět. Necelou minutu po její druhé brance mohl Pech zařídit opětovný nerozhodný stav, ale z trestného střílení na gólmana Karla Vejmelku nevyzrál.

"Byl jsem určen. Cítil jsem se dobře. Měl jsem to trefit víc k tyčce, ale trefil jsem 'buřt' betonu. Zvoral jsem to, je to moje chyba. Beru to na sebe," kál se Pech.

Ani poté však pro Spartu ještě nebylo nic ztraceno. "Měli jsme dalších dvacet minut a měli jsme přesilovky pět na tři. Bohužel z toho uděláme takovou holomajznu," rozčiloval se jihlavský rodák.

Kouč Uwe Krupp zvýraznil dvojnásobnou početní výhodu odvoláním brankáře Matěje Machovského, ale Sparta při ní inkasovala. "Je to věc trenéra. Prostě to vyzkoušel. Neznám pravidla, ale přišlo mi, že si tam Martin Erat po buly přikopl puk a vhazování se mělo opakovat. Rozhodčí to nepískli, ale byla to naše chyba. Bylo nás tam šest, puk jsme měli vybojovat," řekl Pech.

V případě tříbodového zisku se Pražané mohli na úřadující mistry na šestém místě dotáhnout, místo toho se ale jejich ztráta prohloubila na rozdíl šesti bodů. Sparta má však dva duely k dobru.

"Nijak to nevnímám. Chtěli jsme vyhrát. Jdeme zápas od zápasu. Na tabulku nekoukám. Uvidíme, kolikátí skončíme po 52. kole. Byla tam šance se dotáhnout, ale nedá se nic dělat. Musíme zabrat zase v neděli," dodal Pech k domácímu utkání proti Liberci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud