22. ledna 2019 • 22:38

Filippi na hattrick nemyslel, byl rád, že tým našel cestu k výhře

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Povedený večer prožil v dohrávce 30. kola extraligy liberecký útočník Tomáš Filippi. Rodák z Trutnova vstřelil v utkání dvě branky a výraznou měrou tak pomohl svému týmu porazit lídra z Třince poměrem 4:3. Díky vítězství se navíc Bílí Tygři na svého soupeře na čele tabulky bodově dotáhli. Domácí si v utkání vypracovali tříbrankový náskok, Třinec však dokázal ve třetím dějství srovnat. O libereckém vítězství tak rozhodl až v čase 58:07 přesnou trefou Libor Hudáček.


"Podle mého názoru jsme si tři body zasloužili o trochu více. V prvních dvou třetinách jsme hráli přesně to, co jsme chtěli. Třinec jsme prakticky k ničemu nepustili a sami si vypracovali tříbrankový náskok. Ve třetí třetině jsme sice nechali soupeře vyrovnat, přesto jsme všichni věřili, že dokážeme dát rozhodující branku. V závěru jsme prokázali naši sílu, když jsme dokázali najít cestu k vítězství," pochvaloval si po utkání Filippi.

Bílí Tygři vedli po dvou třetinách 3:0 a hru měli jasně pod kontrolou. Oceláři však ani přesto nesložili zbraně a třemi slepenými góly dokázali zápas vyrovnat. "Udělali jsme pár zbytečných taktických chyb, ze kterých následně pramenila naše vyloučení. Všichni víme, jaké mužstvo Třinec má a dokázal toho využít. Přesilovky jim pomohly vrátit se zpátky do zápasu," uvedl účastník světového šampionátu z roku 2016.

Reprezentační útočník zaznamenal v utkání svou sedmou a osmou trefu v sezóně. Když bylo navíc po faulu na Marka Zachara nařízeno trestné střílení, ukázal trenér Filip Pešán právě na Filippiho. Ten tak mohl zkompletovat hattrick, samostatný nájezd ale neproměnil.

"Určitě jsem nešel na trestné střílení kvůli tomu, abych dal hattrick. Spíše jsem chtěl dát gól, protože jsem po těch hektických momentech mohl dodat týmu trochu klidu. Bohužel mi to nevyšlo, trefil jsem jen tyčku. Asi holt budu muset samostatné nájezdy více potrénovat," smál se dobře naladěný vítěz Kontinentální ligy s Magnitogorskem ze sezóny 2015/2016.

Liberec se v případě vítězství o tři a více branek mohl dostat do čela tabulky. To se Severočechům sice nepodařilo, nicméně se alespoň dokázali na svého dnešního soupeře bodově dotáhnout.

"Trochu jsem to v hlavě před zápasem měl. Říkal jsem si, že by bylo dobré Třinec porazit, abychom se na ně v tabulce dotáhnuli. Dohánět po porážce šestibodový náskok by totiž nebylo vůbec nic jednoduchého. Není to však to nejdůležitější. Sezona se bude rozhodovat až později," zdůraznil Filippi v závěru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud