23. ledna 2019 • 15:00

Becker doufá, že Murray neukončí kvůli zranění kariéru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Bývalý slavný německý tenista Boris Becker doufá, že Brit Andy Murray neukončí kvůli dlouhotrvajícím problémům s bolavou kyčlí kariéru. Jednatřicetiletý trojnásobný grandslamový šampion před pár dny prohlásil, že se s vrcholovým tenisem rozloučí nejpozději v létě ve Wimbledonu, který dvakrát vyhrál.


"Když musí sportovec předčasně skončit kvůli zranění, je to pro něj to nejhorší," řekl Becker na Australian Open, kde působí jako expert televizní stanice Eurosport. "Dokud existuje šance na zotavení, neměl by se vzdávat, aby toho později nelitoval," dodal jednapadesátiletý vítěz šesti grandslamů.

Murray vloni v lednu podstoupil operaci pravé kyčle a od červnového návratu na kurty odehrál jen 15 zápasů. Sezonu předčasně ukončil v září a intenzivně se věnoval rehabilitaci. Jeho stav se ale stále nelepší, a tak na tiskové konferenci v Melbourne oznámil, že skončí. Následně hned v prvním kole vypadl po pětisetové bitvě se Španělem Robertem Bautistou.

Nyní se Murray musí rozhodnout, jestli podstoupí další, razantnější operaci, nebo vydrží bolest a rozloučí se na domácí trávě ve Wimbledonu. "Vím, že už ho to trápí 18 měsíců a vyzkoušel všechno možné, ale je rok 2019 a na každé zranění jsou nové metody léčby. Jen je potřeba najít správné doktory," prohlásil Becker.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud