23. ledna 2019 • 18:25

Plzeň na úvod soustředění jen remizovala s nováčkem čínské ligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Plzně na úvod soustředění ve Španělsku nepotvrdili roli jasného favorita a s nováčkem čínské ligy Wu-chan Čuo-er pouze remizovali 1:1. Úřadující ligový mistr tak ve čtvrtém utkání zimní přípravy poprvé nezvítězil.


Trenér Západočechů Pavel Vrba vzhledem k tomu, že jeho svěřenci hned ve čtvrtek hrají další zápas s maďarským celkem Puskás Akadémia, nechal většinu základní sestavy na trávníku celých 90 minut a vystřídal jen dva hráče.

Plzeňští byli ve větrném počasí aktivnější, ale nedařilo se jim v koncovce. Prosadila se jen nová tvář Erik Pačinda, který ve 26. minutě proměnil přihrávku od další posily Joela Kayamby. Wu-chan však po hodině hry a rohovém kopu srovnal a další plzeňské šance už se neujaly.

"Potkali jsme se se soupeřem, který má trošku jinou úroveň a styl, než jsme potkávali v Česku. Herně jsme to podle mě zvládli velice dobře, bohužel to má jedinou vadu, že jsme si v druhém poločase vytvořili asi čtyři situace, kdy jsme mohli zápas rozhodnout, a neproměnili je," řekl pro klubový web Vrba. "To nám trošku vadí, ale myslím, že hlavně druhý poločas byl z naší strany hodně slušný. Zápas splnil, co jsme chtěli," dodal.

Viktoria v předchozích třech přípravných zápasech v domácích podmínkách porazila vysoko celky z nižších soutěž Ústí nad Orlicí, Sokolov a Ústí nad Labem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud