23. ledna 2019 • 19:14

Sportovní dvojice Jamesová, Cipres útočí na svůj první titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Velezkušená francouzská sportovní dvojice Vanessa Jamesová a Morgan Cipres útočí na svůj první evropský titul. Na krasobruslařském šampionátu v Minsku dnes vyhrála krátký program a před čtvrtečními volnými jízdami si vybudovala náskok 2,65 bodu před obhájci titulu Jevgenijí Tarasovovou a Vladimirem Morozovem z Ruska.


Jednatřicetiletá Jamesová a o čtyři roky mladší Cipres, kteří spolu bruslí od roku 2010, prožívají životní sezonu. V prosinci vyhráli finále Grand Prix a skvělou formu zatím potvrzují i na kontinentálním šampionátu. Krátký program zajeli bez výraznějších chyb a budou útočit na zlato. Zatím jedinou evropskou medaili získali v roce 2017, kdy byli v Ostravě třetí.

Tarasovová s Morozovem se po nevýrazných výkonech v první polovině sezony rozhodli pro návrat k loňskému krátkému programu. K průběžnému vedení na ME jim to ale nepomohlo. Partnerka nedotočila sólový trojitý toeloop a nabrali ztrátu.

Vedle snahy zabojovat o zlato budou muset Tarasovová s Morozovem ve volné jízdě odrážet také útoky zezadu. Italové Nicole Della Monicaová a Matteo Guarise na ně ztrácejí jen dvě desetiny bodu. Mladí Rusové Aleksandra Bojkovová a Dmitrij Kozlovskij jsou o dalších 1,12 bodu zpět.

V kategorii sportovních dvojic bylo jen jedenáct účastníků. Čeští krasobruslaři chyběli. Martin Bidař po rozchodu s Annou Duškovou nestihl s novou partnerkou Hannou Abrazevičovou odjet žádný závod, aby se na ME kvalifikovali. Dušková s Radkem Jakubkou teprve začíná bruslit po další operaci kolena.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud