23. ledna 2019 • 20:20

Basketbalisté Opavy utrpěli v Soluni další debakl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté Opavy v dnešním utkání dvanáctého kola Ligy mistrů na palubovce PAOK Soluň utrpěli debakl 43:93 a zaznamenali nejvyšší prohru v sezoně. Pro slezský celek, který už je na poslední příčce skupiny B bez šance na postup, navíc šlo v soutěži o jedenáctou porážku za sebou. Domácí naopak udrželi naději na osmifinále.


Opavští, kteří mají problémy se zraněním řady opor v čele s pivotem Martinem Gniadkem, na soupeře od začátku nestačili a zaznamenali šestou prohru z posledních sedmi utkání. V Soluni se jim nedařilo se především střelecky, měli úspěšnost 26 procent a navíc z 32 pokusů za tři body jich proměnili jen čtyři.

"V zápase mohlo nastoupit pouze osm hráčů, a když se zranil Jurečka, rychle se kumulovala únava," uvedl na klubovém webu asistent trenéra Kryštof Vlček. "Neměli jsme sílu atakovat koš nájezdem či shozem na pivota, ale pouze jsme stříleli z dálky a většinou dokonce přes hráče," dodal.

Opava v Lize mistrů prohrála jedenácté z dvanácti utkání. Jediným dosavadním úspěchem českého vicemistra zůstává nečekané vítězství nad Nanterre z úvodního kola.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud