23. ledna 2019 • 20:31

Vítkovice po divokém průběhu přehrály na nájezdy Olomouc 7:6

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Vítkovic porazili v předehrávce 44. kola extraligy Olomouc 7:6 po samostatných nájezdech a v tabulce si polepšili na třetí místo. O osmé vítkovické výhře na domácím ledě za sebou rozhodl po divokém průběhu utkání až v samostatných nájezdech Šimon Stránský svým druhým gólem v utkání. Čtyři body posbíral bývalý vítkovický útočník v barvách Olomouce Petr Kolouch, který dva góly dal a na dva přihrál.


Na Vítkovice po sedmi domácích výhrách za sebou přišel slabší den. Hned ve druhé minutě se ke snadnému gólu z dorážky dostal exvítkovický Kolouch a jeho branka předurčila další vývoj utkání. Góly na obou stranách padaly s nezvyklou lehkostí a v podstatě z každé nebezpečnější situace.

Jak lehce Hanáci k vedení přišli, tak lacino si jej nechali sebrat při vlastní přesilovce, když jejich chybu v obranném pásmu potrestal po souhře se Zdráhalem Kucsera. "Začali jsme parádně, hned ve druhé minutě jsme dali gól, ale co se stalo potom, ty hrubky, nevím co k tomu říct. Nemělo by se to opakovat. Hlavně v takové fázi sezony. Měli bychom se zaměřit spíše na obranu a ne hrát takový hokej nahoru-dolů," řekl Kolouch.

V divokém závěru první části ale Jergl pohotovým švihem znovu vrátil vedení na stranu hostů, aby domácí bleskově kontrovali a dvěma trefami během 28 sekund ještě před přestávkou otočili skóre: ve skrumáži před brankou propasíroval puk do brány Poletín a pak měl nehlídaný Květoň z mezikruží spoustu času zamířit přesně k tyči.

Divoký průběh ale zdaleka nebral konce. Mráz ve 23. minutě zaskočil od mantinelu Bartošáka pohotovou trefou zpoza obránce a vítkovický gólman odjel na střídačku. Vzápětí zase udeřily Vítkovice zásluhou individuální akce Tybora, který si po brejku zasekl obránce, udělal kličku na střed a švihem pod břevno překonal Konráda.

Den otevřených dveří pokračoval: vítkovickou hrubku v rozehrávce zachytil Strapáč a nabil na ránu do odkryté brány opět Kolouchovi. A v 32. minutě už Hanáci vedli, poté co se v přesilovce švihem trefil další bývalý hráč Vítkovic Irgl. "S nimi je to vždy takový specifický zápas. Oni jsou strašně bojovní a urputní, střílejí ze všech stran. Prostě je to takový jiný zápas a není to až takové hokejové. Možná je to pro nás takové těžké nastavit se na to hlavou, i když by nemělo," přiznal Stránský.

Zápas mohl srovnat v 39. minutě Poletín, ale sólo na Konráda neproměnil. Olomouc odehrála úvodní desetiminutovku třetího dějství vcelku aktivně a nedala se zatlačit, přesto si v 50. minutě prorazil kolmo cestu k její bráně Stránský a nad Konrádovo rameno vyrovnal. "Třetí třetinu jsme měli sehrát líp," poznamenal olomoucký trenér Jan Tomajko.

Bláznivý zápas vygradoval v závěru. Po Kucserově dělovce při hře pět na čtyři z 59. minuty se zdál být další obrat Vítkovic už definitivní, jenže při power play Kohouti ze závaru díky Irglovi 35 sekund před koncem ještě naposledy srovnali. "Je to škoda, že jsme to neubránili, ale dneska tam toho napadalo hodně a v takových situacích je Olomouc hodně silná. Nám to bohužel nevyšlo za tři body," podotkl Lukáš Kucsera.

O druhém bodu pro Ostravany tak s konečnou platností rozhodl až v páté sérii nájezdů Stránský. "Byl to takový den otevřených dveří z obou stran. Takový zvláštní zápas, ale tak to někdy bývá. Jsme samozřejmě strašně rádi, že jsme urvali dva body. Myslím si, že jsou zlaté," uvedl Stránský.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud