24. ledna 2019 • 10:53

V Praze se opět představí přední amatérští boxeři

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Boxerští medailisté z mistrovství světa, Evropy i Asie se příští týden v sobotu představí v Praze. V hotelu Hilton se uskuteční exhibiční souboj výběrů Evropy a Asie, který naváže na akci z listopadu 2017, kdy se v české metropoli utkali přední evropští amatérští boxeři s reprezentanty Kuby.


Zatímco tehdy se v ringu představil jen jeden český boxer, tentokrát bude domácích zástupců v hlavní části akce výrazně více. Jiřího Havla by měli doplnit česká jednička Zdeněk Chládek, Adam Kolařík a Martina Schmoranzová s Petrou Laštovkovou, neboť součástí galavečera budou i zápasy žen.

Hlavní hvězdou akce bude francouzský mistr světa a stříbrný medailista z olympijských her v Riu Sofiane Oumiha. "Osobně se těším i na Arména Bačkova, který je mistrem Evropy a bronzovým medailistou ze světového šampionátu v Hamburku," uvedl jeden z pořadatelů Ladislav Kutil.

Bývalý úspěšný amatérský i profesionální boxer se na konci roku 2017 se společností BigBoard Praha podílel na akci Evropa - Kuba, blížící se duely považuje za kvalitou srovnatelné.

"Asijský box patří mezi nejlepší a například Uzbekové patří mezi ty, kteří zvládnou konkurovat i nejlepším Kubáncům. Medaile z asijských šampionátů pravidelně vozí ale i Mongolové, Thajci, Číňané a Kazaši," uvedl Kutil. Reprezentanti Kazachstánu v Praze bude chybět, neboť mají ve stejném termínu jinou akci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud