11. února 2019 • 17:18

Pinturault získal v kombinaci první titul mistra světa

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kombinaci na mistrovství světa v Aare vyhrál francouzský lyžař Alexis Pinturault. Stříbrný medailista z loňských olympijských her v Pchjongčchangu získal první individuální titul v kariéře. Druhý nečekaně skončil Slovinec Štefan Hadalin, třetí byl Marco Schwarz z Rakouska.


Nejlepším z českých reprezentantů byl Jan Zabystřan na patnáctém místě, kterým na šampionátu vyrovnal dosavadní české maximum Ester Ledecké z kombinace žen. Zabystřan byl po sjezdu osmadvacátý a po slalomu si devátým časem polepšil na konečnou 15. příčku. Ondřej Berndt obsadil 36. místo.

Sedmadvacetiletý Pinturault po zkráceném sjezdu figuroval na 24. místě a triumf si zajistil druhým nejlepším časem ve slalomu, v němž nestačil pouze na Hadalina. Slovinský lyžař po životním vystoupení získal se ztrátou 24 setin stříbro, Schwarz na třetí pozici zaostal o půl sekundy.

Pinturault titulem navázal na dva triumfy v kombinaci ve Světovém poháru. Kromě kombinačního stříbra z Pchjongčchangu má na kontě také dvě bronzové medaile z obřího slalomu na olympiádě a jednu ze světového šampionátu. Předloni byl na mistrovství členem vítězeného francouzského družstva.

Pro Francii se stal Pinturault prvním mužským mistrem světa v kombinaci od Michela Viona z roku 1982. Celkem jde o osmý titul Francie v této disciplíně, čímž vyrovnala rekord Rakouska.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud