12. února 2019 • 17:03

Siniaková skončila v prvním kole i v Dauhá, Muchová postoupila

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Tenistka Karolína Muchová porazila v Dauhá 6:4, 6:2 bývalou vítězku US Open Samanthu Stosurovou z Austrálie a poprvé v sezoně postoupila do druhého kola. Stále naopak trvá nepříznivá série Kateřiny Siniakové, která v Kataru podlehla 4:6 a 2:6 Elise Mertensové z Belgie.


Siniaková ani na pátý pokus v sezoně nepřešla na okruhu WTA ve dvouhře přes první kolo. K nepovedené bilanci jí Mertensová přispěla už podruhé, protože dvaadvacetiletou Češku vyřadila i v lednu na turnaji v Sydney. Česká tenistka čeká Belgičanku i v dalším kole, v němž vyzve turnajovou dvojku a předloňskou šampionku Karolínu Plíškovou.

Úspěšná kvalifikantka Muchová si s bývalou čtvrtou hráčkou světového žebříčku a vítězkou US Open z roku 2011 poradila za hodinu a 21 minut. Česká tenistka měla původně v prvním kole nastoupit proti Caroline Wozniacké z Dánska, předloňskou finalistku ale na poslední chvíli vyřadila ze hry nemoc.

Do hlavní soutěže se díky tomu dostala Stosurová, která původně v posledním kole kvalifikace nestačila na Annu Blinkovovou. Ruská tenistka si poté v prvním kole nečekaně poradila 7:6 a 6:4 se sedmou nasazenou hráčkou Anastasijou Sevastovovou z Lotyšska a její další soupeřkou bude Barbora Strýcová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud