15. února 2019 • 17:32

Limberský: Kdybychom se Slavií prohráli, bude to už hodně těžké

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Obránce David Limberský cítí, že plzeňští fotbalisté mají před šlágrem se Slavií nůž na krku. Pokud by Viktoria doma prohrála, tak by na pražského lídra ztrácela už devět bodů a byla v hodně obtížné situaci. Pětatřicetiletý fotbalista, který si v neděli může připsat jubilejní 350. prvoligový zápas, proto chce Slavii vrátit podzimní porážku 0:4 a stáhnout její náskok v čele tabulky.


"Myslím si, že to je svátek fotbalu, přijde plný stadion a je to taková šance se ke Slavii dotáhnout. Kdyby se nedej bože prohrálo, tak už to bude hodně těžké. Neříkám, že ten zápas rozhodne o titulu, ale hodně napoví, jakým směrem se to bude ubírat. Takže věřím, že se na to nachystáme a ten zápas zvládneme," řekl Limberský v rozhovoru pro klubový web.

Oba rivalové mají za sebou čtvrteční utkání v Evropské lize. Plzeň po obratu zdolala Dinamo Záhřeb 2:1, Slavia na úvod druhého kola doma remizovala s Genkem 0:0. "Když se hraje takhle po třech dnech, je to hodně náročné. Asi budou rozhodovat větší vůle a hlad po vítězství. Myslím, že to bude taktický zápas, hodně soubojový. Takové ty šlágry bývají," uvedl Limberský, který proti Dinamu nenastoupil kvůli trestu za žluté karty.

Plzeňští obhájci titulu by se Slavii rádi pomstili za zářijový debakl 0:4 z Edenu a "Sešívané" doma v lize porazili popáté za sebou. "Určitě máme Slavii co vracet. Chceme to zvládnout a Slavii se přiblížit. Jinak už těch zápasů tolik nezbývá. Nedělní zápas je pro nás strašně moc důležitý," upozornil bývalý reprezentant.

Nezabývá se tím, že ho v nejvyšší soutěži čeká již 350. duel. "Asi na bilancování budu mít čas až po kariéře, teď moc osobní statistiky nebo úspěchy nesleduju. Je to samozřejmě hezké číslo a doufám, že není konečné," konstatoval Limberský.

Žádný konkrétní počet startů si však jako cíl nedal. "Podle toho, jak bude držet zdraví a výkonnost, se rozhodnu. Není to určitě moje meta, že chci za každou cenu odehrát 400 zápasů. Nechám tomu asi volný průběh," přiznal plzeňský levý obránce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud