15. února 2019 • 19:46

Hradec Králové uspěl v souboji o třetí místo, v Třinci vyhrál 5:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hradec Králové vyhrál ve 44. kole hokejové extraligy v Třinci 5:1 a vystřídal soupeře v tabulce na třetím místě. Východočeši rozhodli zápas v rozmezí 42. až 48. minuty, kdy třemi góly stanovili konečnou podobu výsledku. Gól a přihrávku si připsali Mislav Rosandič a Matej Paulovič. Oceláři utrpěli nejvyšší porážku sezony a poslední dva zápasy ztratili doma se skóre 3:10.


"Musíme si v kabině promluvit, tohle není náhoda. Náš herní projev není vůbec dobrý a není vůbec takový, jaký bychom chtěli předvádět. Někdy vám góly napadají, někdy hrajete hůř, ale podrží vás gólman a není to tak špatné. Ale dneska to bylo hrozné. Ve všech směrech," zlobil se domácí útočník Jiří Polanský.

Třinecký trenér Václav Varaďa proházel po minulé prohře s Libercem složení všech formací a první polovinu úvodní třetiny se hrál svižný hokej. Diváci viděli hlavně boj bez šancí, přesto padl gól. Domácí nechali na chvíli mezi kruhy volného Koukala, jenž se trefil nad vyrážečku Hrubce.

"Byl to správný impulz," řekl Polanský o promíchání útoků. "Včerejší trénink, byť to zní po takové prohře zvláštně, byl skvělý. Byli jsme oživení. Jenže vstoupíme do zápasu a ve druhém střídání dostaneme branku. Já se těšil na souhru s Martinem Růžičkou, kdysi jsme spolu hráli a teď to vůbec nebylo takové, jak jsem si představoval. Bylo to hodně poznamenané první brankou, která vás strašně dostane dolů," dodal.

Třinec za 45 sekund vyrovnal. Obránce Galvinš podpořil útok a z levého kruhu se trefil přesně do horního rohu. Hradec udeřil v závěru první třetiny z další nenápadné akce. Na modré čáře si vyměnili puk obránci Rosandič s Graňákem, jehož přízemní střela skončila v brance. Hosté mohli do šaten odcházet ještě veselejší, ale Hrubec zneškodnil sólo Pavlíka.

Královéhradečtí na začátku prostřední třetiny dvakrát zahrozili v přesilové hře, pokusy Cingela i Rákose z předbrankového prostoru ale se skóre nepohnuly. Třinec několikrát přečíslil obranu soupeře bez efektu - Růžička minul branku, Hrňu vychytal Pavelka, Roth prováhal ideální moment k zakončení a vracející se obránci ho obrali o "gólovku".

"To byla super práce dozadu," rozplýval se brankář Hradce Jaroslav Pavelka, který v utkání čelil 23 střelám. "Tady je to vždy nepříjemné, mají skvělý útok a přesilovky. Nějaké šance měli, ale když beci takhle blokujou jak tady, je to paráda. Musím kluky pochválit. Hráli obětavě a hodně mi pomohli," dodal.

Domácí trenér Varaďa před závěrečným dějstvím opět zamíchal se všemi útoky, ale už ve 42. minutě zvýšil zblízka osamocený extřinecký Rákos. Další ránu zasadil domácím Rosandič, jehož střelu od levého hrazení Hrubec přes klubko hráčů neviděl. Pověstný hřebíček přibil v početní výhodě Paulovič. Sám dal ještě i šestý gól, ale krátce po závěrečném klaksonu.

"Nám tam vznikají chyby, které vznikat nesmí. Když takové chyby uděláte, soupeř to potrestá. Nemůžeme jim to nabídnout. A to samé v útoku. Máme nějaká schémata, ale nedostáváme se k nim, vymýšlíme věci a pak si na střídačce řekneme - 'Co jsme to zase udělali?!' A ztratili dobré střídání. Ani nemáme tolik času v útočné třetině, takže nemůžu říct, kde nás tlačí bota. Je to komplexní," řekl Polanský.

To v hradeckém táboře panovala spokojenost, protože Východočeši vyhráli i druhý zápas po reprezentační přestávce. "Porazit Třinec je vždy příjemné a jsem rád, že jsme boj o třetí místo takhle zvládli a že nám to napadalo. Cílem je, abychom si vypracovali co nejlepší pozici do play off. To je základ, abychom začínali doma," uvedl Pavelka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud