15. února 2019 • 20:08

Smejkal rozhodl v poslední minutě o výhře Sparty v Boleslavi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Sparty vyhráli v utkání 44. kola extraligy na ledě Mladé Boleslavi 1:0 a ukončili sérii tří porážek. Vyrovnaný duel rozhodl v čase 59:14 útočník Jiří Smejkal, brankář Matěj Machovský udržel pošesté v sezoně a podruhé proti Bruslařskému klubu čisté konto. Domácí neuspěli po pěti výhrách.


"Těžko se hledají slova, prohrát v poslední minutě... Škoda. Zápas jsme odmakali, ale musíme se oklepat a jít dál. V neděli nás čeká další zápas," řekl domácí útočník Pavel Musil.

Kouč hostů Krupp po středeční porážce na ledě posledních Pardubic změnil složení všech útoků a centr druhé formace Klimek se dostal do první šance utkání. Brejk po minutě hry ale nezakončil, brankář Růžička si poradil i s dorážkou.

Domácí byli poté nebezpečnější, výraznější tlak si ale vytvořit nedokázali. Machovský ustál závar ve čtvrté minutě, později si poradil s tečovanou střelou Bernada i šancí Zohorny po skončení úvodní přesilové hry.

Náboj druhé třetiny zvedly početní výhody. Při Dlapově vyloučení měli velkou šanci otevřít skóre Rousek a Jarůšek, Růžičku ale nepřekonali. Při Formanově trestu se do slibných šancí dostali Žejdl a Musil, ani oni ale ukazatelem skóre nepohnuli.

Střelecky aktivní byl zejména domácí Musil, většinou však mířil vedle branky. I díky tomu si Růžička ve druhé části připsal 13 zákroků, zatímco Machovský jen tři.

Bezbrankový stav nedokázali změnit ani domácí Bernad a hostující Jarůšek. Ve 48. minutě dělily Středočechy od vedení milimetry, na brankové čáře poskakující puk po Latálově střele a Machovského zákroku dokázal Košťálek včas odehrát, což potvrdil i videorozhodčí.

"Honza přijel na střídačku a říkal, že to bylo na brankové čáře a ne za, že to gól nebyl. Furt jsme ale byli trochu nejistí, nikdy nevíte, jestli to je na videu vidět tak, nebo tak," uvedl Smejkal.

Rozhodující moment duelu nakonec přišel v samotném závěru, kdy Smejkal v pádu dorazil Piskáčkovu střelu, která se odrazila od tyčky, a zápas rozhodl.

"Bek mě podrazil, já jsem ležel a prošel tam puk, tak jsem do toho máchnul a brankáři to projelo mezi nohama. Skvělý pocit," popsal Smejkal rozhodující trefu.

Brankář Růžička přiznal, že prakticky nic neviděl. "Věděl jsem o hráči, že bude střílet. Pak jsem slyšel tyčku a cítil jsem, jak se mi to honí na zádech. Byl tam nějaký kontakt, ale nevím, jak to vypadalo v reálu nebo na videu. Doufal jsem, že to přikreju, ale spadlo to přede mě a hráč to jen doklepl do branky," uvedl Růžička.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud