16. února 2019 • 17:18

Příbram otočila duel se Zlínem, na výhru čekala přes deset let

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Příbramští fotbalisté v zajímavém utkání 21. kola první ligy vyhráli 3:2 nad Zlínem. U všech tří gólů domácích byl autor třetí branky Ruslan Mingazov, o další domácí trefy se zasloužili nejstarší hráči na hřišti Jan Rezek s Tomášem Jablonským. Středočeši porazili Zlín po více než deseti letech a vzdálili se svým pronásledovatelům z chvostu tabulky, hosté prohráli popáté za sebou.


V nádherném počasí to byl pro oba týmy souboj o první jarní body, ale důsledněji za nimi šli domácí. Jejich ofenzivnější a důraznější pojetí však soustředěnému Zlínu dlouho příliš problémů nedělalo, Středočechům chyběla myšlenka na posledních třiceti metrech. Až v závěru první půlhodiny se dostal ke střele Květ, ale vyprášil jen rukavice Dostála. Stejně skončil souboj stejných hráčů při další akci.

Hosté vesměs úspěšně eliminovali domácí kombinace a jak to bylo možné, vydali se na zteč především po své levé straně. Tam se zrodil ve 28. minutě i jejich vedoucí gól, který naservíroval Bartošák přízemním centrem k pohotovému Poznarovi. Příbram reagovala větším úsilím, ale když se Mingazov po kolmém pasu už řítil na Dostála, selhal v koncovce.

Vyrovnání přišlo až těsně před pauzou, kdy sudí nařídil penaltu po faulu Podia na Mingazova. Zkušený Rezek přidal 46. gól své bohaté kariéry a ukončil tak 452 minut dlouhou střeleckou nemohoucnost proti dnešnímu soupeři.

Domácím branka do šatny zjevně pomohla v sebevědomí, hned po pauze přitlačili soupeře před branku a rychle se dostali do vedení. U gólu byl opět Mingazov, který centrem našel před šestnáctkou Jablonského a další domácí třicátník přidal přesnou přízemní ranou k tyči druhý gól.

Mingazov byl i u třetí branky, kterou sám vstřelil v 61. minutě po ideální uličce od Květa.

Hosté sice rychle kontrovali snížením, o které se postaral efektním zakončením mezi nohama brankáře Kočího střídající Vyhnal, ale k vyrovnání se již nedostali. Pátou prohrou v řadě navíc připomněli, že druhá polovina soutěže jim v posledních letech opakovaně nesvědčí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud