17. února 2019 • 15:58

Hradecká si po dlouhé době zahrála WTA Tour, v Dubaji ale vypadla

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Tenistka Lucie Hradecká prohrála v úvodním kole turnaje v Dubaji po boji 4:6, 6:7 se Švýcarkou Belindou Bencicovou. Třiatřicetiletá Češka, které aktuálně patří 456. místo v žebříčku, se v hlavní soutěži turnaje WTA Tour představila poprvé od září roku 2017.


Elitní deblistka Hradecká si předloni na podzim vážně poranila koleno a na kurty se vrátila až po devíti měsících. Poté se marně pokoušela ve dvouhře vybojovat start na turnajích v kvalifikacích. Minulý týden však trojnásobná grandslamová šampionka vyhrála turnaj ITF v Trnavě a dobrou formu potvrdila i v kvalifikaci v Dubaji, kam se dostala až jako náhradnice.

V utkání s favorizovanou Bencicovou, jež je v žebříčku o více než 400 míst výš (45.), se Hradecké málem povedl obrat v druhém setu. Pražská rodačka v něm prohrávala už 2:5, ale dotáhla ho tie-breaku. V něm měla za stavu 6:5 dokonce setbol, ale nevyužila ho a sama poté dvojchybou nabídla soupeřce mečbol. Zápas česká tenistka ukončila bekhendem do sítě.

Na turnaji v Dubaji s dotací téměř tři miliony dolarů ještě hrají Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková a nasazené Karolína Plíšková a Petra Kvitová, jež mají v prvním kole volno.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud