17. února 2019 • 18:23

Sparta díky Pechovi vydřela v prodloužení výhru na ledě Chomutova

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Sparty porazili ve 45. kole extraligy Chomutov na jeho ledě 3:2 v prodloužení. Pražané sice promarnili vedení 2:0 po dvou třetinách, ale po 61 vteřinách nastavení rozhodl útočník Lukáš Pech. Hosté tak navázali na těsnou páteční výhru z Mladé Boleslavi a drží si pozice, které zaručují účast v předkole play off. Piráti bodovali potřetí za sebou, ale zůstávají předposlední.


Sparta měla výborný vstup do utkání, když Chomutov v úvodních sedmi minutách téměř nepustila z pásma. Gól z drtivého tlaku nevytěžila, takže se hra srovnala a i Piráti se dostali k ohrožení Machovského. V 15. minutě poslal Pražany do vedení Rousek, jenž tečoval Blainovu ránu a využil tak přesilovku. O chvíli později Jarůšek vybídl Bukartse, ten ale tváří v tvář proti Petersovi selhal.

Na začátku prostřední třetiny Jank zlomil u modré čáry hůl, kupředu vyrazil Jarůšek, ale vedení Sparty nezvýšil. V dalším průběhu Piráti nevyužili tři po sobě jdoucí přesilovky, ve kterých měl největší šanci Jank na hranici brankoviště, Machovský však puk se štěstím vyrazil. V pokračujícím tlaku domácí nesrovnali, takže mohl Buchtele 90 vteřin před druhou sirénou zvýšit náskok hostů.

"Nevstoupili jsme do utkání dobře a ze začátku nám dělal hrozné problémy pohyb. Nešly nám nohy, a to možná kvůli závěru utkání v Plzni, kde jsme se vydali. Postupem času, i když jsme prohrávali, rozhýbali jsme nohy a dostali se do hry. Měli jsme ve druhé třetině spoustu šancí, ale soupeř dal na konci gól na 2:0," připomněl asistent chomutovského kouče Jan Šťastný.

Do třetího dějství vstoupili bleskurychle Piráti a už ve 24. vteřině Klhůfek po buly vymetl horní roh sparťanské branky. O tři minuty později navíc srovnal po individuálním úniku z bekhendové kličky Koblasa. Před polovinou třetí části Klíma v úniku tří na jednoho nabídl puk Rouskovi, jenž však před odkrytou brankou promáchl.

Na druhé straně Marjamäkiho střela vypadla do brankoviště, ale hosté puk dostali do bezpečí. Tři a půl minuty před vypršením základní hrací doby ujel Kudrna, ale Peters ho při forhendové kličce vychytal. Vyhrocený závěr se přenesl do prodloužení, v němž z dorážky rozhodl Pech.

"Dostali jsme se do vedení 2:0, které jsme strašně rychle na začátku třetí třetiny prohospodařili. Prvních pět minut jsme hlavou i nohama zůstali v kabině, bylo to najednou 2:2 a hrál se nový zápas. Věřili jsme, že ještě nějaký gól dáme. Měli jsme dobrou šanci, ale neproměnili jsme ji. V prodloužení jsme urvali druhý bod, což je v tom aktuálním závodě o šestku a desítku hrozně důležité," řekl asistent hostujícího trenéra Jaroslav Nedvěd.

"Měli jsme šance, abychom dosáhli na víc než jeden bod, ale prodloužení se nám nepodařilo. Byla tam taková nešťastná situace, kdy nám skočil puk na brusli a Sparta to potrestala. Jsme zklamaní, že jsme získali jenom bod, ale na druhou stranu bod v naší situaci je zlatý a moc si ho vážíme," řekl chomutovský asistent Šťastný.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud