17. února 2019 • 19:45

Hradec Králové vyhrál na ledě Karlových Varů 4:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Hradce Králové zvítězili v utkání 45. kola extraligy v Karlových Varech 4:1. V tabulce desátá Energie ztratila pátý zápas v řadě, Východočeši naopak vyhráli potřetí za sebou a vždy venku. Ze třetího místa ztrácí šest bodů na vedoucí Liberec. Dvěma góly se na výhře Mountfieldu podílel reprezentační bek Filip Pavlík.


"My jako obránci se snažíme útočníkům pomáhat i dopředu, protože, když jim pomůžeme, tak je nás v útoku najednou více a šance na vstřelení branky je větší. Jsme od trenérů nabádáni k tomu, abychom útočníkům pomohli. A funguje to," uvedl Filip Pavlík.

Od prvního buly to byl Hradec Králové, který převzal otěže vývoje úvodních dvaceti minut. Východočeši byli aktivnější a matně působící hráče Energie přehrávali ve všech směrech. Hosté svou převahu vyjádřili i gólově. Skóre otevřel v sedmé minutě Paulovič, který v pádu dorazil do branky svou vlastní střelu.

O pět minut později nechala karlovarská obrana Filipa Pavlíka dobruslit až před Novotného, který byl proti jeho zakončení bezmocný. Nepohodu domácích charakterizovala i 51 vteřin trvající přesilovka pěti proti třem, při níž Západočeši ani nevystřelili na branku.

"Bohužel jsme pustili Hradec poměrně rychlé do dvoubrankového vedení. To byl klíčový moment první třetiny, protože je problém si nechat odskočit takto zkušené mužstvo, jakým Hradec je, přestože jsme nesložili zbraně a bojovali dál," uvedl asistent domácího trenéra Tomáš Mariška.

Od začátku druhé třetiny vystřídal v domácím brankovišti Novotného teprve šestnáctiletý mladíček Bednář. V prvních deseti minutách domácí zvýšili svoji aktivitu, která vyústila ve 28. minutě ve snížení skóre, když Flek proměněným sólem využil přesilovou hru.

Snahu domácích utlumil hned ve 30. minutě využitím přesilovky druhým zásahem v utkání Filip Pavlík a potrestal tak vyloučení Skuhravého, který obdržel 2+10 minut za úder do oblasti krku a hlavy. Naděje hráčů z lázeňského města na kontaktní branku držel čerstvý vítěz olympijského festivalu mládeže Bednář, a to zneškodněním několika velkých šancí Východočechů, z nichž největší měli Vopelka a Rákos.

Po zbytek zápasu už ale drželi Východočeši vývoj pevně ve svých rukou a domácí na dostřel nepustili. Snahu o odpor Energie definitivně zlomil v 53. minutě Štindl povedenou tečí Nedomlelovy střely od modré čáry.

"Podařilo vstřelit hned na začátku dva góly, pak jsme se snažili nějak udržet zápas v naší režii, abychom si to zbytečně nekomplikovali. Na konci první třetiny jsme soupeři dali příležitost hrát přesilovku pět na tři, kterou naštěstí nevyužil, co byla jedna z důležitých částí utkání," připomněl Filip Pavlík.

"Mrzí nás, že nedokážeme hrát celých šedesát minut hokej, který chceme. První třetina nebyla z naší strany špatná, kluci měli chuť, elán a dokázali se udržet na puku. Důležité bylo, že na konci první třetiny jsme ubránili oslabení tří proti pěti. Ve druhé třetině jsme absolutně ustoupili z naší hry a myslím si, že kdyby Karlovy Vary daly gól nebo dva, tak bychom se nemohli divit," zlobil se i přes výhru hostující asistent Petr Svoboda.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud