17. února 2019 • 20:39

Hořava věří, že boj o titul bude vyrovnaný až do posledního kola

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Plzně se výhrou 2:0 nad lídrem tabulky první ligy Slavií vrátili do boje o titul, když se přiblížili na tři body. Podle plzeňského záložníka Tomáše Hořavy nyní bude bitva o ligové prvenství vyrovnaná až do úplného závěru sezony.


"Doufám, že to bude vyrovnané až do posledního kola. Teď je mezi námi rozdíl tří bodů, což je málo a zase jsme se tak dostali do boje o titul," řekl Hořava novinářům po utkání, ve kterém Plzeň byla výrazně lepší než Slavia, která se do šancí téměř nedostala.

"Pro nás je nejdůležitější výsledek. V první půli jsme si za tím šli a dostali jsme se zaslouženě do vedení. Pak jsme měli trochu výpadek, Slavia nás zatlačila, ale nedala gól. Pak jsme to vyrovnali herně a nakonec druhým gólem rozhodli," popisoval Hořava.

Klíčový byl ale už první gól Tomáše Chorého v závěru první půle. "Gól byl hrozně důležitý. Dostat se do vedení v takovém zápase, který často rozhoduje jeden gól, nám hodně pomohlo. V poločase jsme měli větší klid, ale zas jsme nezachytili nástup do druhé půle a Slavia nás málem ztrestala, takže klid byl možná až moc velký," uvedl reprezentační záložník.

Už podesáté za sebou vyhrál vzájemný zápas domácí tým. "Náhoda to nebude. Tyhle zápasy bývají hodně o agresivitě a bojovnosti a domácí tým do toho dává většinou o trochu více než hosté. Domácí prostředí dělá tým sebevědomější," hledal Hořava vysvětlení.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud