17. února 2019 • 21:54

Věříme si, pochvaluje si probuzení Chomutova Klhůfek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté třináctého Chomutova i ve třetím utkání po reprezentační pauze bodovali a v boji o únik baráži o záchranu v extralize se přiblížili dvanáctým Karlovým Varům na rozdíl tří bodů. Podle útočníka Pavla Klhůfka udělají Piráti maximum, aby se v tabulce posunuli a zajistili si záchranu.


"Věříme si. Kdybychom nevěřili, nemusíme na zimák vůbec chodit a můžeme se sejít v dubnu. Baráži se chceme vyhnout a děláme pro to maximum. Budeme bojovat, chceme napravit, co jsme si uvařili na začátku, a přeskočit Vary. Doufám, že to zvládneme," řekl Klhůfek po dnešní domácí porážce s pražskou Spartou 2:3 v prodloužení.

V Chomutově se řešily potíže s výplatami a Piráti před Švédskými hrami šestkrát za sebou nebodovali. Jenže tento týden se díky vítězstvím nad Litvínovem 4:1 i v Plzni 5:4 po samostatných nájezdech a také zisku bodu proti Spartě chytli.

"Pořád se díváme dopředu a chceme bodovat. Zápasů i bodů je poměrně ještě hodně, když budeme pořád předvádět výkony jako proti Plzni nebo Spartě, nemám strach. Ukázali jsme si, že můžeme bodovat i se silnými soupeři," podotkl Klhůfek.

Chomutov se Spartou po dvou třetinách prohrával 0:2, ale do 44. minuty smazal ztrátu. Klhůfek k tomu přispěl po 24 vteřinách třetí části trefou hned po vhazování, které vyhrál Lukáš Vantuch.

"Vantuch předvedl perfektní práci na buly. Musí se sejít hodně věcí, aby puk neskákal a ležel. To se moc nestává, povede se to jednou z deseti. Navíc jsem to trefil přesně mezi nohama obránce. Nebudu říkat, že jsem nechtěl trefit víko a shodit flašku, ale je to hodně štěstí," popisoval branku Klhůfek.

"Když jsem hrál centra, zkoušel jsem z levé strany soupeře na centru hned přeskočit a dát gól z buly. Z toho jsem párkrát gól dal, ale takhle ze střely to bylo poprvé," doplnil.

Osmadvacetiletý útočník se před reprezentační přestávkou potýkal se zraněním a skóroval poprvé od 13. ledna. "Dlouho jsem nedal gól, takže jsem se snažil střílet ze všech pozic. Hraje se úplně jinak, když se člověku daří a padá mu to tam. Potom, když to nejde, mám to v hlavě. Všichni říkají, že si to neberou, ale někde to tam je," dodal Klhůfek, který si v 38. duelu v sezoně polepšil na osm gólů a 12 bodů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud