17. února 2019 • 22:04

Jen jsem stál před brankou a dorážel, prohlásil střelec Fořt

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Třemi body v důležitém souboji s Vítkovicemi přispěl k výhře hokejistů Zlína 5:2 útočník Tomáš Fořt. Nejprve už po 19 sekundách asistoval u gólu Jiřího Ondráčka, pak za stavu 2:2 dal dva góly sám a postaral se tak zároveň i o vítěznou branku.


"Nebylo to ani tak těžké, jenom jsme stál před brankou a dorážel do prázdné branky," smál se šestadvacetiletý útočník v rozhovoru s novináři.

Zlín podal výborný výkon a navázal na předchozí úspěchy. Dnešní výhra byla čtvrtá za sebou, na bodový zisk dosáhli Berani dokonce již popáté v řadě a zdá se, že na klíčovou fázi sezony dobře načasovali formu.

"Celý mančaft šlapal, hrál zodpovědně, padal do střel. Hráli jsme svůj hokej a po zásluze jsme vyhráli. V poslední třetině jsme měli čtyři vyloučení, ale ubránili jsme je. To nás posilnilo a v závěru už jsme soupeře drželi zkrátka," chválil výkon celého týmu centr elitní zlínské formace.

Berani jsou momentálně na devátém místě, které by znamenalo po skončení základní části účast v předkole play off. Přitom ještě čtyři kola zpět měli Zlínští ztrátu na desáté místo pět bodů.

Pak ale následovala úspěšná série. Odstartoval ji obrat z 0:3 v Hradci Králové na 4:3 po nájezdech. "To byla krádež, tam jsme hráli opravdu špatně. Dokázalo nám to však tehdy, že umíme vyhrávat. A od té doby to jde," řekl Fořt.

Dnes od druhého střídání postrádal své křídlo Jiřího Ondráčka, který se zranil a mimo bude zhruba tři týdny. "Byl to pro mě náročný zápas na hlavu bez něj, ale kluci ho zvládli nahradit. Je to ztráta, ale věřím, že to půjde i bez Jirky, každý je nahraditelný. Bukarts tady taky loni dal dvacet branek a nahradili jsme ho," připomněl Fořt.

Berani na vítězné vlně pojedou ve středu do Plzně, která naposledy nasázela osm branek Pardubicím, navíc v aréně soupeře. "Ale my jedeme vyhrát i tam," vzkázal Fořt.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud