19. února 2019 • 08:16

Skokanský rekordman Schlierenzauer se nevešel do nominace na MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Do rakouské nominace pro domácí mistrovství světa v Seefeldu se nevešel nejúspěšnější skokan historie Světového poháru Gregor Schlierenzauer. Držitel 11 zlatých medailí z velkých akcí ale přesto doufá, že se po letech trápení ještě vrátí na výsluní.


"Je to hořké, ale musím to přijmout," uvedl ve videu na Youtube devětadvacetiletý Schlierenzauer. Někdejšímu zázračnému dítěti skokanského sportu se v posledních letech nedaří - kvůli zraněním, psychickým potížím a změnám materiálu marně čeká na formu, která ho zdobila v dobách jeho největší slávy.

"Domácímu mistrovství světa jsem podřídil vše, ale nevyšlo to. Mým cílem ale zůstává ještě jednou naplnit potenciál a předvádět skvělé skoky," uvedl Schlierenzauer.

Rodák z Innsbrucku vyhrál první závod Světového poháru ještě před sedmnáctými narozeninami a celkově se v elitním seriálu dostal na metu 53 vítězství, čímž překonal rekord nedávno zesnulé finské legendy Mattiho Nykänena. Poslední výhru ale slavil v prosinci 2014 v Lillehammeru a stupně vítězů o několik dnů později druhým místem v Nižním Tagilu.

Od té doby se olympijský vítěz, šestinásobný mistr světa ve skocích a čtyřnásobný šampion v letech i vinou opakovaného zranění kolen trápí. V této sezoně absolvoval v SP jen osm závodů, nejlépe byl v úvodu ročníku dvanáctý ve finské Ruce. "Vím ale, že uvnitř hořím jako dříve," nevzdává se dvojnásobný vítěz Světového poháru Schlierenzauer.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud