19. února 2019 • 08:37

O soupeřích českých basketbalistů na MS rozhodne Kobe Bryant

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Českým basketbalistům vybere soupeře na mistrovství světa v Číně bývalá hvězda NBA Kobe Bryant. Slavný hráč obstará 16. března v Šen-Čenu los, který rozhodne o složení základních skupin. Oznámila to mezinárodní federace FIBA, jež už dříve jmenovala čtyřicetiletého pětinásobného šampiona zámořské ligy v dresu Los Angeles Lakers a dvojnásobného olympijského vítěze ambasadorem šampionátu.


Český tým bude hrát na MS poprvé v samostatné historii a je jedním z 18 dosud jistých účastníků. O zbylých čtrnácti se ještě rozhodne v nadcházejících kvalifikačních bojích. Šampionát se poprvé bude hrát s 32 mužstvy, los je rozdělí do osmi čtyřčlenných skupin. Z nich dva celky postoupí do další fáze, zbylé dva budou hrát o 17.-32. místo.

K hvězdným hostům losování bude patřit další ambasador MS Jao Ming, který se v roce 2002 stal jedničkou draftu NBA a do zámořské soutěže se prosadil jako první Číňan v historii. O kulturní složku slavnostního večera se postará americký zpěvák Jason Derulo.

Šen-čen bude jedním z osmi dějišť turnaje, dalšími budou Peking, Šanghaj, Tung-kuan, Kuang-čou, Nan-ťing, Wu-chan a Fo-šan.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud