19. února 2019 • 12:22

Španělský Superpohár budou hrát nově čtyři týmy. Utkají se v cizině

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský fotbalový Superpohár od příští sezony čeká radikální proměna. V novém rozšířeném formátu si o trofej zahrají čtyři týmy, které se v zahraničí utkají ve dvou semifinále a jednom finále. Oznámil to prezident Španělské fotbalové federace Luis Rubiales.



"Příští Superpohár se bude hrát mimo Španělsko ve formátu Final Four," řekl na tiskové konferenci Rubiales. Turnaje se zúčastní dva nejlepší týmy ligy a finalisté domácího poháru, dějiště ještě není známo.

Souboj úřadujícího mistra a vítěze Copy del Rey se dlouho hrával na dva zápasy ve Španělsku. Tradice byla přerušena loni, kdy se Barcelona střetla se Sevillou v jediném finálovém duelu. Katalánci v marockém Tangeru zvítězili 2:1 a získali rekordní třináctý Superpohár.

Rubiales je přitom velkým odpůrcem nápadu hrát některé zápasy La Ligy v zahraničí. Šéf svazu například v lednu zablokoval návrh, aby se katalánské derby mezi Gironou a Barcelonou uskutečnilo v americkém Miami.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud