19. února 2019 • 14:50

Trenéra Bílka čeká ve čtvrtek premiéra na lavičce Kazachstánu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Stejně jako při svých předchozích angažmá chce trenér Michal Bílek i u kazašské reprezentace sázet hlavně na disciplínu. Zároveň si přeje, aby jeho svěřenci cítili zodpovědnost za to, že hrají za svou zemi. Ve čtvrtek si Bílek odbude zápasovou premiéru na lavičce Kazachstánu, který se v rámci soustředění v Turecku utká s Moldavskem.


"Chci poznat co nejvíc hráčů, proto jich bereme tolik. Šanci dostanou všichni," komentoval Bílek nominaci, v níž je 36 fotbalistů. Přiznal, že ji dělali jeho kazašští asistenti, protože on ani jeho slovenský asistent Michal Hipp zatím nemají potřebné informace o všech hráčích.

Hlavním cílem je kvalifikace na mistrovství Evropy 2020, v níž se Kazachstán utká s Belgií, Ruskem, Skotskem, Kyprem a San Marinem. "Máme těžkou skupinu, ale ničeho se nebojím. Viděl jsem několik zápasů v Lize národů a myslím, že Kazachstán nepředvedl špatný fotbal. V kvalifikaci budeme zase o něco sehranější," řekl Bílek, jenž má smlouvu na jeden rok s opcí.

Fotbalisté Kazachstánu už českého trenéra měli - v letech 2011 až 2013 je vedl Miroslav Beránek. Bývalý kouč české reprezentace s Beránkem o kazašském fotbalu debatoval, navíc viděl několik zápasů Astany v evropských pohárech. "O Kazachstánu mám dost informací," prohlásil Bílek, jenž se v lednu dohodl na předčasném ukončení smlouvy se Zlínem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud