19. února 2019 • 18:01

Ósakaová první zápas jako světová jednička v Dubaji prohrála

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Japonské tenistce Naomi Ósakaové turnajová premiéra v roli světové jedničky nevyšla. Dvojnásobná grandslamová šampionka, jež se na kurty vrátila poprvé od lednového triumfu na Australian Open, podlehla ve druhém kole turnaje v Dubaji Kristině Mladenovicové z Francie 3:6, 3:6.


Jednadvacetiletá Ósakaová se po finálovém triumfu v Melbourne nad Petrou Kvitovou překvapivě rozešla s trenérem Saschou Bajinem a nového kouče zatím neangažovala. Minulý týden navíc vynechala turnaj v Dauhá a léčila bolavá záda, nyní v Dubaji si poprvé v kariéře vyzkoušela roli první nasazené, díky čemuž měla v úvodním kole volný los.

Zápas s Mladenovicovou se jí ale od počátku nedařil. Ósakaová se trápila na podání a Francouzka se rychle ujala vedení 3:0. Celkem o servis přišla v zápase sedmkrát, a přestože ani soupeřka ve druhém setu na podání nezářila, za 67 minut slavila Mladenovicová postup. V osmifinále ji čeká španělská přemožitelka Barbory Strýcové z 1. kola Carla Suárezová.

Ósakaová ale nehodlá po jednom nevydařeném zápase panikařit. "I kdybych už letos nevyhrála ani zápas, neřekla bych, že mě to znepokojuje. Jsem pořád mladá a mám se ještě hodně co učit," prohlásila. Otázka na podání Japonku rozesmála. "Že mě nepodrželo? To je hodně zdrženlivé vyjádření. Byla to katastrofa," řekla.

Přiznala, že ani na tréninku se jí v poslední době nedařilo najít rytmus. "Myslela jsem, že to v zápasech odezní. Docela jsem na to spoléhala. Ale nevyšlo to," dodala. Už v minulosti ale dokázala, že umí po sérii neúspěchů zazářit a je proto v klidu. "Před US Open jsem prohrála tři zápasy v řadě a říkala jsem si, jestli vůbec někdy v životě něco dokážu," dodala šampionka z New Yorku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud