19. února 2019 • 21:16

Hokejisté Olomouc porazili Spartu a bodově se na ní dotáhli

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Olomouce vyhráli ve 46. kole extraligy na ledě Sparty 3:1 a bodově se na svého dnešního soupeře dotáhli. Dvěma body pomohli k triumfu Hanáků útočníci Aleš Jergl a David Ostřížek. Pražané doma prohráli potřetí za sebou a celkově již počtrnácté v sezoně. V tabulce tak Sparta klesla na osmé místo, Olomouc je devátá.


"Podali jsme vysoce kvalitní, organizovaný a zodpovědný výkon. Celý zápas jsme víceméně vedli a ani ve třetí třetině, kdy už Sparta hodně tlačila, tak jsme ji nepustili do žádné šance. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě," řekl novinářům hostující trenér Zdeněk Moták.

Olomouc otevřela skóre ve čtvrté minutě. Obránce Blain zastavil unikajícího hráče hostů nedovoleně a rozhodčí nařídil trestné střílení. Irgl jel pomalu, několikrát zamíchal s pukem a bekhendem vyzrál na brankáře Sedláčka. Opora hostů si tak připsala dvacátou trefu v sezoně.

Vzápětí se ale Irgl nechal vyloučit, jenže svěřenci trenéra Uweho Kruppa si v přesilové hře vážnější příležitost nevypracovali.

Domácí vyrovnali ve 12. minutě zásluhou premiérové extraligové trefy Silla. Kanadský útočník si sjel na zadní mantinel pro puk, obkroužil branku a bekhendovou střelou pokořil gólmana Konráda.

Hanáci si vzali vedení zpátky ve 23. minutě, kdy Hlaváč vypálil od modré a Sedláček inkasoval podruhé. Sedmnáctiletý slovenský bek skóroval stejně jako Sill poprvé v sezoně i v extraligové kariéře. Zatímco ale Sill dnes hrál 42. zápas, Hlaváč nastoupil počtvrté.

"Ze zápasů jsou výborné pocity, protože jsme vyhráli. Tím, že jsem přispěl, je to ještě lepší," rozplýval se Matúš Hlaváč. "Dostal jsem krásnou přihrávku po modré a vystřelil jsem. Výborná clona a padlo to tam," dodal rodák z Trenčína.

Největší akce Sparty ve druhé třetině se paradoxně zrodila v oslabení. Švrček promáchl puk a Buchtele se dostal do samostatného úniku, nedokázal však přesně zamířit a nastřelil pouze Konráda. Za promarněnou šanci domácí vzápětí pykali. Hanáci vystihli ve středním pásmu špatnou rozehrávku Sparty a rychlé přečíslení zakončil střelou z pravého kruhu Ostřížek.

Na přelomu druhé a třetí části si domácí znovu zahráli v početní výhodě, ale ani tentokrát ji nesehráli úspěšně. Sparťané si v závěrečné dvacetiminutovce nedokázali vytvořit žádný tlak a Olomouc tak navázala na listopadový triumf v O2 areně (6:4).

"Po čtyřech minutách bylo proti nám trestné střílení, a když hned od začátku ztrácíte proti mužstvu jako je Olomouc, tak jste v těžké pozici. Celkově vzato byla Olomouc o trochu silnější v soubojích, proměňovala lépe šance a byla o kousek lepší," prohlásil kouč Uwe Krupp. "Dneska jsme to nebyli my, nebojovali jsme, byli jsme všude o krok o dva pozdě v každém souboji. Špatný zápas," dodal sparťanský útočník Lukáš Pech.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud