19. února 2019 • 21:20

Vrána se bodově probral, pomohl Třinci k výhře dvěma asistencemi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dvěma asistencemi přispěl útočník Petr Vrána k vítězství hokejistů Třince na ledě Litvínova 5:0 a předčil svou bilanci z předchozích sedmi zápasů za Oceláře po přestupu ze Sparty. V nich měl na kontě jednu přihrávku. Na severu Čech připravil dvě branky pro kanonýra Ocelářů Martina Růžičku.


"Dneska to bylo super," pochvaloval si Vrána spolupráci ve formaci s Růžičkou a Vladimírem Svačinou. Vrána v deváté minutě po průniku po levé straně předložil puk před odkrytou branku Růžičkovi, který snadno zvýšil na 2:0. V 54. minutě třinecký střelec po jeho další asistenci dovršil výsledek na 5:0.

V polovině úvodního dějství měl Třinec tříbodový náskok a hned ve 23. minutě upravil už na 4:0. "Využili jsme příležitosti, které jsme měli. Super gól byl na 4:0, člověk pak hraje víc v klidu. Využili jsme brejkové situace. Překvapivě na to, že jsme v podstatě včera celý den cestovali, tak jsme měli dobrý pohyb," pochvaloval si Vrána.

Třinec ukončil sérii tří porážek, z které si ale hráči nedělali moc hlavu. "Člověk se snaží na to nemyslet. Takové období přijde na každý tým. Liga je vyrovnaná, to všichni víme, že není jednoduché vyhrávat každý zápas, ať máte tým, jaký chcete," uvedl Vrána, který v sezoně v dresu Sparty nasbíral v 37 duelech 26 bodů za osm gólů a 18 asistencí.

"Jeli jsme do dalšího zápasu s tím, že zkusíme navázat na výkon proti Brnu. I když jsme prohráli s ním 0:1, tak jsme nehráli úplně špatně. Jen jsme neproměnili šance a to se nám dneska povedlo," řekl třiatřicetiletý centr.

"V minulých zápasech se nám nedařilo dát první gól a začátky nebyly úplně optimální. Jsme hrozně rádi, že jsme takto začali a proměnili jsme první pár šancí. Dodalo nám to klid a sebevědomí a pak už jsme si to pohlídali," doplnil bývalý hráč Havířova, Vítkovic, New Jersey, Chabarovsku, Lva Praha, Mytišči, Kazaně či Brynäs.

Do Třince zamířil po necelých třech letech ve Spartě 24. ledna výměnou za lotyšského útočníka Robertse Bukartse. "Na Spartě jsem byl dlouho. Tyto věci nejsou vždycky jednoduché. Zázemí je skvělé, super kluci v šatně a všichni se mi snaží pomáhat. Dneska byl výkon skvělý a věřím, že na to budeme schopní navázat," pochvaluje si aklimatizaci v novém prostředí.

"Vždycky je změna dobrá, ať je k lepšímu nebo horšímu. Změna je život a člověk si z toho vždycky něco vezme. Možná byla dobrá pro obě strany. Jsem rád, že můžu hrát v takovém týmu a budu se snažit pořád dělat to nejlepší, co můžu. Dostat se do pohody a podávat solidní výkony," dodal Vrána.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud