19. února 2019 • 22:45

Nebyli jsme to my, nebojovali jsme, řekl po prohře sparťan Pech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Sparty si šest kol před koncem základní části extraligy zkomplikovali postavení v tabulce. Po prohře s Olomoucí 1:3 mají na osmém místě pouze tříbodový náskok na jedenáctý Litvínov. Podle útočníka Lukáše Pecha Pražané proti Hanákům nebojovali a dopustili se značného množství chyb.


"Dneska jsme to nebyli my, nebojovali jsme, byli jsme všude o krok o dva pozdě. Špatný zápas," řekl Pech novinářům. "Byly to individuální chyby, za které nás hosté potrestali. Kdybychom jim je nenabídli, mohl být zápas opačný nebo vyrovnaný. Nabídli jsme jim penaltu, kde jsme si to nepohlídali. V oslabení jsme nevyhodili puk, namazali jsme jim," vyjmenoval pětatřicetiletý útočník rozhodující příčiny třetí domácí prohry v řadě.

"Není to o ničem jiném než o našich chybách. Nikdo nás k nim nedonutil, že by nás napadal. Zkoušeli jsme tam něco a to se nám vymstilo. Hokej je o chybách, stávají se, ale neměly by se stávat takové žákovské chyby," štvalo Pecha.

Sparta také postrádala důraz při dorážkách. "S tím máme problém delší dobu, že nejsme tolik ostří v předbrankovém prostoru a dneska se znovu potvrdilo, že si tam nejsme schopní najít odražené puky," přidal se s hodnocením útočník Miroslav Forman.

Pražané nenavázali na dvě výhry v Mladé Boleslavi (1:0) a v Chomutově (3:2 v prodloužení). "Je to jak na houpačce. Sami si to už delší dobu říkáme, ale vždycky odehrajeme dva slušné zápasy a pak dva strašné. Takhle se to s námi táhne delší dobu. Nevím, čím to je," nechápal osmadvacetiletý odchovanec Sparty.

Úspěch mužstva vede jen přes zvýšené úsilí. "Řekli jsme si, že jsme tým, který musí tvrdě pracovat, jinak vyhrávat nebudeme. Nemáme žádné velké superhvězdy," přiznal Forman. "Potřebujeme se poprat nechci říct, že o šestku, tam chce být každý, ale udělat play off. I kdyby to mělo jít z předkola," doplnil.

Další duel čeká svěřence Uweho Kruppa v pátek na ledě Zlína. "Venku nám to jde. Věřím, že ve Zlíně bude hra vypadat jinak. Nic jiného než věřit se nedá. Je to vyrovnané a budeme bojovat," uzavřel Forman.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud