20. února 2019 • 08:43

Barcelona se v Lyonu trápila střelecky, před odvetou si ale věří

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ani pětadvacet střel nestačilo fotbalistům Barcelony v úterním úvodním osmifinále Ligy mistrů v Lyonu k vítězství. Favorit se nakonec musel spokojit s bezbrankovou remízou, ale hráči katalánského celku jsou přesvědčení, že za tři týdny v domácí odvetě minimálně jednou skórují a postoupí.


"Pětadvacet střel, to není vůbec špatné. Sice jsme nedali gól, ale když máte tolik střel, tak to znamená, že jste hráli dobře a my jsme hráli dobře," řekl barcelonský obránce Clément Lenglet. "Chybělo nám větší sebevědomí, navíc Lyon hrál také dobře a jejich brankář byl skvělý. Ale jsem přesvědčený, že na Nou Campu gól dáme," přidal.

Gólmana Anthonyho Lopese nedokázal překonat ani jeden z trojice hostujících útočníků Lionel Messi, Ousmane Dembélé a Luis Suárez, který venku v Lize mistrů nedal gól už téměř 25 hodin. "Myslím, že jsme si zasloužili víc. Pro vítězství jsme udělali všechno, jen to střelecky nebyl náš večer," uvedl kouč Barcelony Ernesto Valverde.

"Mnohem víc by mě trápilo, kdyby se Suárez nedostával do šancí. On se však do nich dostává, sám další připravuje a to je přesně to, co od útočníka očekáváte," přidal Valverde. "Soupeři se Suáreze stále bojí, navíc každý útočník prožívá období, kdy dává góly, nebo je nedává," dodal.

Bez šance před odvetou ve Španělsku není ani Lyon, kterému navíc v odvetě už bude moci po vypršení karetního trestu pomoci kapitán Nabil Fékir. "Víme, jak musíme hrát, abychom dali důležitý gól venku," prohlásil trenér francouzského celku Bruno Génésio.

Proti Barceloně mohl jít Lyon dokonce do vedení, ale brankář Marc-André ter Stegen v deváté minutě vyrazil střelu Martina Terriera na břevno. "V těchto zápasech musíte hrát disciplinovaně a to se nám povedlo. Sice jsme nedali gól, ale před odvetou není bezbranková remíza vůbec špatný výsledek," řekl útočník Bertrand Traoré.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud