20. února 2019 • 10:04

Rutta byl povolán z farmy do prvního týmu Tampy Bay

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český hokejový obránce Jan Rutta byl v úterý povolán z farmy do prvního týmu Tampy Bay, ale na premiérovou příležitost v dresu lídra NHL stále čeká. Do utkání na ledě Philadelphie osmadvacetiletý odchovanec Písku nezasáhl a zůstal jen na tribuně.


Tampa Bay získala Ruttu 11. ledna z Chicaga spolu s výběrem v sedmém kole letošního draftu výměnou za kanadského zadáka Slatera Koekkoeka a volbu v pátém kole draftu.

Rutta od poloviny prosince působil na farmě Blackhawks v Rockfordu v AHL a den po přestupu zamířil do Syracuse ve stejné soutěži. V dresu Crunch sehrál deset zápasů a připsal si šest bodů za dvě branky a čtyři asistence.

Stejnou bilanci má účastník předloňského mistrovství světa i v 23 duelech v tomto ročníku NHL za Chicago. V Rockfordu zaznamenal v osmi zápasech čtyři body za gól a tři asistence.

Rutta po roce stráveném v NHL loni v březnu uzavřel nový jednocestný kontrakt na 2,25 milionu dolarů, který mu tento příjem zaručoval i v AHL. Do Chicaga přišel loni jako nedraftovaný volný hráč z Chomutova a podepsal s klubem roční dvoucestnou smlouvu na 925 tisíc dolarů s možným bonusem dalších 425 tisíc dolarů. V premiérové sezoně v 57 zápasech zaznamenal 20 bodů za šest branek a 14 asistencí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud